2 în 1: Dyson Airblade Tap, baterie de chiuvetă şi uscător pentru mâini

Dyson este o companie britanică celebră în primul rând pentru aspiratoarele sale performante, frumoase şi nu în ultimul rând destul de scumpe. Dar oferta companiei este mai variantă şi tocmai sunt pe care să o îmbogăţească cu un nou produs: Dyson Airblade Tap – bateria de chiuvetă cu uscător de mâini încorporat. Este adevărat că acesta este destinat în primul rând uzului profesional, dar este atât de inteligent conceptul încât nu ne-ar deranja să o avem şi acasă.

Sălile de baie publice, ale restaurantelor, cinematografelor, supermarketurilor şi în general cele cu acces public sunt dotate cu un rând de chiuvete pe una din laturi şi un număr de uscătoare electrice de mâini pe o altă latură. Noua baterie Dyson combină cele două funcţionalităţi într-un singur dispozitiv, ceea ce înseamnă economie pe toate planurile:

  • în primul rând suprafaţa încăperii poate fi mai mică, eliminându-se spaţiul necesar uscătoarelor de mâini
  • curăţenie sporită, eliminându-se deplasarea omului cu mâinile ude de la chiuvetă la uscător
  • consum mai redus de electricitate datorită tehnologiei Airblade, o lamă de aer care practic rade apa de pe piele
  • timp mai scurt, uscarea mâinilor durează doar 12-14 secunde cu Dyson Airblade, faţă de 43 de secunde la uscătoarele electrice tradiţionale
  • igienă sporită, jetul de aer fiind filtrat printr-un filtru HEPA, lucru inexistent la uscătoarele actuale

Bateria de chiuvetă Dyson Airblade Tap funcţionează fără atingere. La aproprierea mâinii un senzor porneşte apa, care se scurte prin piesa centrală a bateriei. Apoi, la deplasarea mâinilor către cele două „aripioare” laterale, scurgerea apei este oprită şi se activează jetul de aer pentru uscarea mâinilor.

Piesa centrală a noului Dyson Airblade Tap este motorul electric al acesteia, care la o turaţie de 92.000 de rotaţii/minut aminteşte mai degrabă de turboreactorul unei aeronave, decât de un motoraş obişnuit. Acesta împinge 28 de litri de aer comprimat pe secundă prin filtrul HEPA, spre fantele uscătorului de mâini. Lăţimea acestor fante este de numai 0,8 mm, ceea ce face ca viteza jetului de aer la ieşiră să fie de 675 km/h, aspect care explică eficienţa noului uscător.

Dyson Airblade Tap este produs în trei formate constructive:

  • AB09 – versiunea scurtă
  • AB10 – versiunea înaltă
  • AB11 – versiunea de montat pe perete

Sunt de asemenea disponibile uscătoare de mâini de perete bazate pe tehnologia Airblade, pentru cazurile în care se preferă ca uscătorul pentru mâini să fie o unitate de sine stătătoare.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.dysonairblade.ro

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “2 în 1: Dyson Airblade Tap, baterie de chiuvetă şi uscător pentru mâini”

  1. […] mai vorbit în aceste pagini despre britanicii de la Dyson şi creaţiile lor uimitoare. De data aceasta ne îndreptăm atenţia asupra unui inedit concept de umbrelă Dyson, creaţia […]

Răspunde

Powered by WordPress