Ultra-Ever Dry, o revoluţionară substanţă super-hidrofobă şi oleofobă

protectie antiacvatica si anti uleiuri

Ştirile din domeniul nanotehnologiei ocupă adesea prima pagină a publicaţiilor, dar mai rar primul raft al magazinelor. Adică cel mai adesea este vorba despre curiozităţi ştiinţifice, mult mai rar de produse finite, utilizabile. Totuşi uneori mai apare şi câte un produs bazat pe descoperiri nanotehnologice, iar când asta se întâmplă, este de regulă ceva cu adevărat impresionant. Ca şi în cazul de faţă.

Ultra-Ever Dry este o nouă substanţă cu proprietăţi superhidrofobe şi oleofobe uimitoare. Suprafaţa pe care este aplicată respinge aproape orice substanţă lichidă, atât lichidele apoase cât şi uleiurile, prin crearea unei bariere de aer protectoare. Faţă de alte substanţe cu proprietăţi asemănătoare, Ultra-Ever Dry dispune de o aderenţă sporită la suprafaţa suport şi o mai bună rezistenţă la abraziune.

Principalele aplicaţii practice sunt:

  • anti-umectare – stratul protector superhidrofobic păstrează obiectele uscate, apa şi alte lichide fiind respinse
  • anti-coroziv – din moment ce stratul superhidrofobic de pe suprafaţa obiectului împiedică contactul cu lichidele, protecţia anticorozivă asigurată este maximă
  • anti-îngheţ – substanţa hodrofobică păstrează suprafeţele acoperite complet uscate, împiedicând astfel formarea gheţii
  • anti-contaminare – praful, lichidele sau noroiul fiind împiedicate să ia contact cu suprafaţa protejată, avem o puternică protecţie antibacteriană sau contra radiaţiilor dacă este vorba despre o zonă contaminată radioactiv
  • auto-curăţare – deoarece apa sau substanţele uleioase nu vor putea adera la suprafaţa protejată, aceasta rămâne curată şi sterilă. Eventualele particule de praf sau alte pulberi se îndepărtează uşor cu un jet de apă sau de aer.
  • extinderea duratei de viaţă a produselor – multe produse devin inutilizabile din cauza umezelii, a uleiurilor sau devin prea murdare pentru a mai putea fi utilizate. Prin protecţia oferită de Ultra-Ever Dry durata de utilizare a nenumărate echipamente poate fi prelungită, realizându-se importante economii sau scăderi ale costurilor de producţie.

Câteva dintre caracteristicile Ultra-Ever Dry:

  • temperatura de utilizare între -34 şi +149 grade Celsius. S-a folosit cu succes şi la temperaturi de până la 260 grade Celsius, dar se recomandă ca la peste 150 de grade să se testeze dacă face sau nu faţă aplicaţiei respective.
  • durata de viaţă a stratului protector Ultra-Ever Dry este 2-8 luni în condiţii de exterior şi peste un an în interior. Uzura este dată de radiaţiile ultraviolete şi de abraziune. Există şi versiuni ale produsului care pot rezista ani de zile până a fi necesară reaplicarea lor.
  • aderenţa stratului protector este asigurată pe aproape orice fel de material: metale, plastic, piele, pânză, lemn, beton etc.
  • rezistenţa la abraziune a Ultra-Ever Dry SE 7.6.110 este mult peste cea a altor substanţe hidrofobe. Conform testului Taber de determinare a rezistenţei la abraziune, a obţinut scorul de 110. Unde există temeri privind rezistenţa în cadrul unei aplicaţii, se recomandă efectuarea unui test. Dacă în timp stratul superhidrofobic se şterge, el poate fi reaplicat. În funcţie de aplicaţie, Ultra-Ever Dry oferă protecţie chiar dacă stratul superior sau chiar şi cel inferior a fost deteriorat prin abraziune.
  • puterea de acoperire a substanţei hidrofobice este de un litru la 5,8 metri pătraţi.
  • modul de aplicare al Ultra-Ever Dry constă din doi paşi: aplicarea unui strat suport, urmată de stratul final. Aplicarea se face prin pulverizare cu sisteme pneumatice, cu pompare sau chiar cu un pulverizator manual.
  • timpul de uscare după aplicare este de 20-30 de minute pentru stratul de bază şi 5-10 minute pentru stratul final, de acoperire.
  • culoarea Ultra-Ever Dry este un alb translucid. La comandă se poate livra în diverse culori, obţinute prin adăugarea unor pigmenţi. Dacă motivele estetice o impun, testaţi întâi substanţa pe o suprafaţă mai puţin vizibilă. O formulă transparentă este în curs de dezvoltare.

Substanţele superhidrofobice şi oliofobice vor avea foarte multe aplicaţii, atât industriale cât şi casnice. De la interiorul unor electrocasnice ca maşinile de spălat rufe sau vase până la degivrarea aripilor avioanelor sau a elicelor generatoarelor eoliene, aceste materiale pot aduce un confort sporit şi semnificative economii de energie.

După apariţia unei variante transparente ar putea fi aplicată şi pe parbrizul autoturismelor sau alte obiecte în cazul cărora protecţia este necesară dar transparenţa este un factor critic. De exemplu în cazul panourilor solare va creşte randamentul acestora prin împiedicarea depunerii prafului sau a zăpezii. Aplicaţiile vor fi foarte multe, invenţia putând fi comparată ca importantă cu ceea a inventării teflonului în prima jumătate a secolului trecut.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.spillcontainment.com

Pentru achiziţionarea produsului, mergeţi pe www.ultraeverdrystore.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Ultra-Ever Dry, o revoluţionară substanţă super-hidrofobă şi oleofobă”

  1. TECHPEK este unic importator autorizat in Romania de Ultra-Ever Dry. Pentru mai multe informatii sau pentru prezentari va rugam sa ne contactati. 0748119801

Răspunde

Powered by WordPress