Protecţia antistropire a peretelui din bucătărie

protectie stropire perete aragaz

Protejarea peretelui bucătăriei împotriva stropirii este un lucru destul de important, indiferent ce aparat de gătit folosim: clasicul aragaz sau unele mai moderne, ca plita cu inducţie, plita vitroceramică, aragaz electric sau altele. Sunt scutiţi de această problemă cei care au peretele acoperit cu faianţă, însă ceilalţi, care au ales alte materiale pentru designul bucătăriei au nevoie de o soluţie. Şi ele există, unele simple şi la îndemâna oricui, altele cu totul originale.

O rezolvare ieftină dar de mare efect este montarea pe peretele din spatele aparatului de gătit a unei foi de gresie de mari dimensiuni, cu latura de 70-90 cm, din acelea utilizate în spaţii publice de cu suprafeţe mari, mall-uri etc. În magazinele de specialitate pot fi cumpărate şi la bucată, fiind disponibile într-o bogată paletă coloristică şi diverse texturi.

Acest tip de gresie face parte dintr-o clasă de rezistenţă superioară celei de uz casnic, rezistând fără cea mai mică urmă de degradare anilor de folosinţă, păstrându-şi luciul original. Am văzut câteva bucătării fără faianţă dar cu o asemenea placă de gresie în spatele aragazului şi aspectul este fantastic.

O altă soluţie, de data aceasta una de specialitate, constă în achiziţionarea unei foi de protecţie special concepută în acest scop. Aceste foi pot fi din diverse materiale sintetice, ceramică, dar cel mai adesea sunt din sticlă. Nu este vorba despre sticlă simplă, clară, ci una special prelucrată în vederea obţinerii unui aspect deosebit. Designul este creat prin diverse metode de modelare, de inserţie a unor materiale sau vopsele în masa sticlei şi nu în ultimul rând prin imprimare. Aceasta din urmă, imprimarea de imagini pe sticlă, oferă o infinitate de posibilităţi.

Glassdomain este una dintre companiile care produce protecţii antistropire din sticlă imprimată. Pe siteul lor putem admira o serie de modele din gama ICON-GLASS, de la cele care acoperă doar bucata de perete din spatele aparatului de gătit, până la cele care acoperă întreg peretele de pe latura pe care se găteşte.

Ca şi design putem alege oricare imagine din colecţia firmei sau putem veni cu propria noastră fotografie pe care o dorim imprimată. Avem astfel posibilitatea unei alegeri cu adevărat unice, aceasta oferind arhitecţilor noi posibilităţi privind amenajările interioare.


Din păcate pe piaţa românească nu am cunoştinţă să existe ceva similar, iar importul din străinătate este foarte dificil, având în vedere dimensiunile mari ale panourilor şi natura fragilă a sticlei.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comentarii to “Protecţia antistropire a peretelui din bucătărie”

  1. Ioana spune:

    as fi si eu interesata, de unde as putea face comanda in romania? am vazut la cineva acasa si este fenomenal. am cautat la dedeman dar nu au. cine ar face in romania?

  2. alex spune:

    Sunt interesat de acest produs.unde as putea gasi si mar interesa si modele? Astept un raspuns va rog

  3. Vasilescu Danut spune:

    Doresc sa comand un astfel de ecran protector pentru peretele din bucatarie – in zona plitei pe gaz.

    Daca ma poate ajuta cineva . cum pot sa comand si unde ?

Răspunde

Powered by WordPress