Uscătoare de încălţăminte electrice şi cu propan

uscator incaltaminte

Uscătoarele de pantofi pot fi una dintre aparatele electrocasnice foarte utile practicanţilor de sporturi de iarnă, drumeţii sau alte activităţi în aer liber şi medii umede. Marea majoritate a uscătoarelor de pantofi sunt electrice, funcţionarea lor depinzând de existenţa unei prize de alimentare. Există însă o soluţie şi pentru cazul în care reţeaua electrică nu este disponibilă: uscătorul de pantofi alimentat cu propan.

Acesta este creaţia companiei americane PEET Shoe Dryer, Inc. Înfiinţată în 1968, cu 45 de ani în urmă, compania produce o gamă variată de uscătoare de încălţăminte, unele pentru uz casnic, altele portabile. Interesantă este modularitatea aparatelor PEET Dryer, extensiile disponibile pentru acestea permiţând folosirea aparatului nu numai pentru uscarea pantofilor sau a ghetelor ci şi a mănuşilor, a căştilor de motociclism sau de sporturi extreme, a sistemelor de hidratare încorporate în unele modele de rucsacuri, a bocancilor de schi etc.

Modele ca Multi PEET, PowerSport PEET sau Advantage PEET permit uscarea a două perechi de încălţări în aceeaşi timp sau a în diverse combinaţii, ca de exemplu o pereche de încălţăminte şi una de mănuşi. Advantage PEET Dryer vine în plus cu un sistem avansat de control electronic, temporizare, tehnologie antibacteriană cu ionizare ş.a.

Dar să revenim la subiectul de astăzi, Propane PEET Dryer. După cum îi sugerează şi numele, alimentarea acestuia este realizată de o mică butelie de propan, ceea ce oferă o independenţă totală a aparatului de reţeaua de electricitate, putând fi utilizat oriunde, de la vârful unui munte până la un şantier sau o exploatare agricolă dintr-un colţ uitat de lume.

Butelia de propan cu capacitatea de 1,7 litri asigură funcţionarea uscătorului pentru 60 de ore. Este un timp foarte bun, având în vedere că în numai trei ore aparatul poate elimina până la 90% din umezeala existentă într-o pereche de încălţăminte scufundată anterior în apă.

Uscătoarele de încălţăminte PEET Dryer pot fi folosite pentru orice tip de încălţăminte, indiferent că este vorba despre piele, pânză, cauciuc, blană sau alte materiale sintetice moderne. Aparatele pot fi cumpărate de pe amazon.com sau de pe pagina companiei, www.peetdryer.com

Atenţie dacă doriţi să achiziţionaţi un model electric, cele pentru SUA fiind cu alimentare la 110 volţi. Ori contactaţi producătorul solicitând o versiune europeană a aparatului, cu alimentare la 220 volţi, ori încercaţi la distribuitorii lor europeni, de exemplu Roc Import din Monaco.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress