Pietre ornamentale luminoase

pietre ornamentale luminoase

Despre trotuarele din pietriş fosforescent am vorbit recent. Ele creează un peisaj ca din basme pe proprietatea noastră, dar cum am menţionat, luminozitatea acestui pietriş ornamental este discretă, ambientală, neputând înlocui o sursă de lumină adecvată. Iar dacă dorim să iluminăm pe timp de noapte o suprafaţă astfel amenajată, care ar fi cea mai potrivită sursă de lumină? Din punct de vedere estetic, probabil cea mai bine asortată alegere ar fi… pietrele luminoase.

Creaţia unor designeri italieni, aceste pietre sunt fabricate din polietilenă, un material plastic rezistent şi în condiţiile de utilizare din aer liber, supuse intemperiilor naturii. Pietre 100% artificiale, dar cu un aspect 100% natural.

Culoarea pietrelor artificiale este albă, la fel şi lumina pe care acestea o difuzează. Dacă se doreşte, culoarea luminii poate fi schimbată prin înlocuirea becurilor albe cu unele colorate. Becurile electrice folosite în aceste pietre sunt din cele economice compacte, cu descărcare în gaze, de format standard de uz casnic, respectiv cu dulie de tip E27. Acestea au multiple avantaje, printre care: consumul redus, durata mare de viaţă, cantitatea redusă de căldură produsă şi nu în ultimul rând, în magazinele de specialitate sunt disponibile versiuni cu lumină colorată.

Becurile fluorescente economice vor putea fi înlocuite cu unele noi, de tip LED, odată ce acestea vor deveni mai accesibile. Becurile LED au consum şi mai redus, durata de viaţă mult mai lungă şi mai ales versiunile cu LED RGB au culoarea luminii reglabilă după dorinţă.

Pietrele luminoase sunt disponibile în trei mărimi, care ajută la crearea unor aranjamente cu aspect natural:

  • pietre luminoase mici – cu dimensiunile de 27×18 cm şi 15 cm înălţime, putere 12W (echivalent cu un bec cu incandescenta de 60W)
  • pietre luminoase medii – cu dimensiunile de 42×30 cm şi 20 cm înălţime, putere 25W (echivalent cu un bec cu incandescenta de 130W)
  • pietre luminoase mari – cu dimensiunile de 63×45 cm şi 30 cm înălţime, putere 25W.

Piatra ornamentală luminoasă de dimensiuni mari a fost adăugată mai recent colecţiei, fiind dedicată în special amenajării unor spaţii mai mari, de regulă spaţii publice.

Pentru detalii suplimentare, instrucţiuni de montare şi alte informaţii tehnice, vizitaţi Oluce, una din cele mai vechi companii italiene de iluminat artistic interior şi exterior, cu o bogată şi diversă gamă de produse de specialitate.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress