Branţuri cu încălzire pentru încălţăminte

În timpul practicării sporturilor de iarnă sau efectuării unor munci în aer liber, pe ger, cele mai expuse acţiunii frigului sunt mâinile şi în special picioarele, datorită circulaţiei periferice mai slabe decât în restul corpului. Degetele picioarelor sunt primele atacate de frig, de multe ori fără a simţi ceva până nu este deja prea târziu. Recent am prezentat mănuşile cu încălzire electrică Chaval Response-XRT. Astăzi ne prezentăm o soluţie asemănătoare, destinată protejării picioarelor.

Există pe piaţă câteva modele de bocanci care au încorporat un sistem de încălzire electrică a piciorului. Totuşi acestea pe lângă preţul destul de mare mai au un neajuns, limitându-ne extrem de mult posibilitatea de alegere a unei perechi de încălţăminte de iarnă potrivite nevoilor şi gusturilor personale.

O alternativă care rezolvă problema fără aceste neajunsuri o reprezintă branţurile cu încălzire electrică ThermaCELL. Unii le mai numesc şi tălpici, dar este o greşeală, tălpig fiind un fel de şosete foarte scurte sau o formă de încălţăminte rudimentară. Branţul pe de altă parte este o bucată de piele, de carton sau de material sintetic care se aplică în interiorul încălţămintei, peste talpa propriu-zisă.

Branţurile cu încălzire pot fi folosite cu orice pereche de încălţăminte, putându-le introduce în perechea preferată de pantofi, bocanci, cizme sau clăpari. Bateria extraplată cu litiu-ion polimer este încorporată este încorporată în zona călcâiului, iar pornirea încălzirii şi reglarea intensităţii acesteia se realizează cu ajutorul unei mici telecomenzi.

Branţurile pot asigura două nivele de temperatură, selectabile din telecomandă: 38 şi 43 de grade Celsius. Acumulatorii asigură o durată de funcţionare de până la 5 ore, iar durata de viaţă este de 500 de cicluri de încărcare, ceea ce echivalează cu până la 2500 de ore de funcţionare continuă. În condiţiile din ţara noastră asta înseamnă mulţi ani de utilizare.

Branţurile ThermaCell sunt rezistente la umezeală, partea electronică fiind perfect etanşată. Sunt disponibile într-o plajă largă de mărimi, dimensiunea putând fi potrivită exact la nevoile personale prin tăierea corespunzătoare a marginilor. Se livrează cu un încărcător de perete dublu, iar opţional de poate achiziţiona şi un încărcător de maşină, care funcţionează de la priza de brichetă indiferent că este de 12 volţi sau de 24 de volţi (în cazul camioanelor).

Pentru mai multe detalii sau cumpărare, vizitaţi siteul ThermaCell Heated Insoles (preţ informativ 130 USD).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 comentarii to “Branţuri cu încălzire pentru încălţăminte”

  1. Alexandru spune:

    buna seara se poate nr de telefon ca sa luam legatura avem nevoie de talpi cu inkalzire

  2. Alexandru spune:

    vreau talpi sa comand

  3. Antal spune:

    Alexandru, ţi-am răspuns pe email încă de la primul comentariu. Nu ştiu, ori nu ţi-ai verificat emailul, ori comentezi cu adresă falsă.

    Degeaba ţi-aş da număr de telefon, din păcate nu-ţi pot fi de ajutor. Pe site nu am nimic de vânzare, doar povestesc despre lucruri care îmi plac şi mi se par utile. Tălpici cu încălzire iarna aceasta am văzut de mai multe ori la magazinul Lidl. Erau destul de faine, fiecare cu o baterie proprie, fără telecomandă. Erau şi ieftine.

    Dacă în România nu găseşti, sunt multe modele pe Amazon. Alege filiale europene, de ex. http://www.amazon.co.uk/ ca să nu mai treacă pe la vamă. Sau dacă doreşti exact versiunea din articolul de mai sus, comandă-le de pe siteul al cărei adresă o ai la finalul textului: http://www.thermacell.com

  4. simona popa spune:

    Un numar de telefon pentru branturile cu baterie se poate?

  5. simona popa spune:

    se poate un nr de telefon ? v-a rog frumos !

  6. simona popa spune:

    Un nr de telefon va rog!

  7. Antal spune:

    Ei, dacă insistaţi atâta, bineînţeles că se poate.
    Uite, de aici: +1 866-753-3837.

    Atenţie la ce oră sunaţi, că ei au alt fus orar 🙂

  8. mugurel spune:

    ati cumparat pina la urma…sint buni?

  9. Antal spune:

    Nu, eu nu am cumpărat pentru că deocamdată n-am avut nevoie. Legat de cât sunt de buni, pe Amazon au nota 3,5 din 5, ceea ce este destul de ok.

    Între timp au început să se găsească și la noi, ocazional, branțuri cu încălzire. Sunt chinezării mai primitive, dar și mai ieftine. Nu cu baterie încorporată și telecomandă ca acestea, ci cu baterie separată care se agață de încălțări și de la care pleacă cabluri către branțuri. Le puteți găsi la Lidl și Kaufland la începutul iernii, când aduc articole de schi sau de turism montan specifice sezonului.

Răspunde

Powered by WordPress