Mănuşile cu încălzire electrică Chaval Response-XRT

manusi schi motociclism

Se aproprie anotimpul rece şi odată cu ea începe sezonul sporturilor de iarnă. Dar chiar şi fără a practica asemenea sporturi, tot nu scăpăm de frigul specific anotimpului, indiferent ce activităţi suntem nevoiţi să desfăşurăm în aer liber. Totuşi, perechea de mănuşi Chaval Response-XRT promit un plus de confort în perioadelor petrecute în ger, graţie încălzirii electrice de care dispune.

La prima vedere seamănă cu o pereche normală de mănuşi de schi sau de motociclism, dar sunt mai mult de atât. Sub exteriorul din piele naturală, aceste mănuşi ascund un sistem de încălzire electrică a degetelor mâinii. Nu ar fi prima pereche de mănuşi cu asemenea posibilităţi, dar tehnologia încorporată în Chaval Response-XRT se detaşează de soluţiile concurente.

În primul rând, elementele responsabile de producerea căldurii nu constă în fire metalice, ci sunt din bandă plată, flexibilă, asemenea celor folosite în telefoane mobile şi alte aparate electronice pentru a interconecta diverse module. Această bandă ocupă un spaţiu mai mic şi furnizează căldura mai bine distribuită pe suprafaţa degetelor, eliminând senzaţia prezenţei unor fire de sârmă în interiorul mănuşii.

Datorită proprietăţii polimerului utilizat la fabricarea benzii de încălzire de a-şi reduce conductibilitatea electrică odată cu creşterea temperaturii, mănuşa reuşeşte să ofere o temperatură constantă cu un consum minim de energie din baterii. Dacă introduceţi mâinile îngheţate în mănuşă, iniţial aceasta va funcţiona la capacitate maximă, dar odată cu încălzirea mâinilor capacitatea se va reduce automat, economisind astfel bateria. Dacă între două degete ale mănuşii prindeţi o bucată de gheaţă şi temperatura la nivelul degetelor începe să scadă, vor fi încălzite mai puternic doar acele două degete, nu întreaga mănuşă. Acest mod de operare permite o autonomie de până la 4-6 ore, la o temperatură maximă de 62 de grade Celsius (valori obţinute în condiţii de laborator, pe munte depinde de condiţiile întâlnite).

Sursa de energie a mănuşii este asigurată de o pereche de acumulatori litiu-polimer de 3,7 V şi 3900 mAh. Încărcătorul care se livrează odată cu mânuşile asigură încărcarea acestora de la orice priză de 100 până la 240 de volţi, într-un timp de 4-6 ore. Butoanele pentru comanda opririi sau pornirii încălzirii mănuşilor sunt astfel amplasate încât pot fi acţionate lejer fără a fi date jos de pe mâini.

Mănuşile cu încălzire electrică Chaval Response-XRT sunt produse în patru mărimi, de la mic la XL. Deocamdată singura culoare disponibilă este negru cu gri. Pentru informaţii suplimentare sau pentru a comanda o pereche, vizitaţi siteul Chaval Outdoor.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Mănuşile cu încălzire electrică Chaval Response-XRT”

  1. […] de frig, de multe ori fără a simţi ceva până nu este deja prea târziu. Recent am prezentat mănuşile cu încălzire electrică Chaval Response-XRT. Astăzi ne prezentăm o soluţie asemănătoare, destinată protejării […]

Răspunde

Powered by WordPress