Aspiratorul stick vertical AEG UltraPower

AEG UltraPower este unul din cele mai reuşite modele de aspirator portabil vertical, de tip stick, lansate anul acesta. Putere şi autonomie ar fi cuvintele cheie care îl descriu cel mai bine din punct de vedere funcţional, ambele bazându-se pe un set de acumulatori puternici. Însă nici estetic nu se prezintă deloc rău, designul superb contribuind şi el la câştigarea premiului Plus X Award.

Una dintre cele mai neplăcute lucruri la aspiratoarele de acest gen este necesitatea de a curăţa, după folosire, peria de toate scamele, firele textile şi mai ales firele de păr înfăşurate strâns în jurul ei. Mai ales înlăturarea firelor de păr este anevoioasă, acestea fiind atât foarte subţiri, cât şi extrem de rezistente. Noul aspirator vertical AEG UltraPower ne scapă definitiv de această problemă. La apăsarea cu piciorul a unei pedale de pe capul de aspirare, se activează o funcţie de autocurăţare unică: o mică lamă, inaccesibilă din exterior, taie în doar câteva secunde toate aceste fire de păr şi fibre textile înfăşurate pe perie, fragmentele fiind aspirate.

Aspiratorul AEG UltraPower este disponibil în două versiuni din punctul de vedere al sursei de energie:

  • varianta de bază, AG 5011, cu acumulatori Ni-MH de 24 de volţi şi finisaj Steel Blue Metallic
  • modelul de top, Plus Lithium AG 5012, dotat cu acumulatori cu litiu de 25,2 volţi, aspect Dark Blue Metallic

Acesta din urmă are o putere de absorbţie şi o autonomie uşor mai ridicată. Acumulatorul este amovibil, rezultând că pentru încăperi cu suprafeţe mari autonomia aspiratorului poate fi dublată prin achiziţionarea unei baterii suplimentare.

Rezervorul de praf se goleşte extrem de simplu, acesta fiind cu efect ciclonic, deci fără filtre. Aspiratorul dispune de trei viteze plus funcţie turbo, ceea ce permite alegerea combinaţiei optime dintre puterea de aspirare necesară şi autonomie. Capul de aspirare este prevăzut cu perie mecanică, un sistem de iluminare cu LED şi nu în ultimul rând o articulaţie dublă, pentru un maximum de manevrabilitate.

În Germania noul aspirator AEG UltraPower a fost lansat pe piaţă în luna septembrie, la un preţ de aproximativ 260 de euro pentru varianta de bază şi 300 euro pentru cea de top, cu acumulatori Li-ion. În magazinele de electrocasnice din România rămâne să vedem când sau dacă va ajunge.

Recomandăm citiţi ghidul de alegere al aspiratoarelor de praf, în caz că sunteţi în căutarea tipului de aspirator potrivit nevoilor personale.

Sursa: comunicat de presă

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress