Distribuitorul de… hârtie igienică

Distribuitorul electronic de hârtie igienică este ultima creaţie a japonezilor de la Shikoku. Când vă treceţi mâna prin faţa aparatului numit Camitool, automat o cantitate predeterminată de hârtie igienică este derulată de pe sul, împăturită şi tăiată. O puteţi lua şi folosi fără a fi nevoit să atingeţi nici o singură dată aparatul distribuitor, ceea ce creşte gradul de igienă în locurile publice.

Deoarece oferă o modalitate de a evita transmiterea unor boli, distribuitorul de hârtie igienică este deja utilizat în spitale şi alte clădiri publice din Japonia. Fiind posibilă folosirea lui cu o singură mână, acesta vine şi în ajutorul unor categorii de cetăţeni cu mobilitate limitată, cum ar fi cei bolnavi de reumatism, cei cu o mână amputată etc.

Lungimea hârtiei debitate poate fi aleasă din trei valori presetate: 60, 90 şi 120 de centimetri. Distribuitorul Camitool poate funcţiona cu practic orice tip de hârtie igienică existentă pe piaţă.

Dispozitive distribuitoare de hârtie igienică au mai existat pe piaţă, dar Camitool se diferenţiază de ele prin faptul că este capabilă să şi taie hârtia la lungimea dorită. Hârtia trece printr-un sistem format dintr-o lamă fixă şi una rotativă, acesta asigurând debitarea ei asemănător unei foarfeci.

Aparatul se fabrică în două variante, una de plastic şi una cu carcasa de lemn. Cea din plastic se vinde la preţul de 750 $, în timp ce versiunea de lemn costă echivalentul a 1200 $. Practic firma comercializează aparatul din material plastic, cel din lemn fiind disponibil numai la comandă.

Compania are în lucru şi alte tipuri de distribuitoare, ca de exemplu cel pentru şerveţele de hârtie. Pentru uz casnic este puţin probabil să-şi găsească locul printre electrocasnicele din bucătăria noastră, dar poate fi util în aplicaţii profesionale, ca de exemplu în bucătăriile restaurantelor, în unităţi de procesare şi prelucrare a produselor alimentare ş.a.

Sursa: www.diginfo.tv

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress