Lampă-colţ de perete desprins

Când avem nevoie de o iluminare artistică sau o lampă de veghe mai discretă, găsim pe siteurile de specialitate mii şi mii de modele dintre care putem alege. Iar alegerea nu este tocmai uşoară, pentru că deşi multe dintre ele sunt superbe, în final va trebui să ne oprim asupra unui singur model. Şi pentru a complica şi mai mult lucrurile, dau poate pentru a le simplifica, vine conceptul inedit al echipei japoneze de design YOY.

Noua lampă impresionează prin ingeniozitatea designului simplu ca elemente geometrice dar cu o puternică forţă vizuală. Lampa are o formă gândită pentru cel mai neaşteptat loc din încăpere, şi anume una din colţurile de sus. Montată pe perete, lampa va crea impresia că s-a desprins un colţ al tapetului, colţ de sub care încăperea este inundată de lumină.

Puterea simplităţii ar fi poate cea mai bună descriere a creaţiei celor doi tineri din Tokio. Naoki Ono este absolvent de arhitectură, iar Yuuki Yamamoto a studiat designul industrial. Şi-au unit talentul în echipa YOY cu scopul declarat de a releva noi legături între spaţiu şi obiecte. Ceea ce au şi reuşit, dacă ne uităm peste realizările lor de până în prezent.

Corpul de iluminat în formă de coajă desprinsă de pe perete are la bază un panou LED subţire, astfel încât odată montat diferenţa de nivel este prea mică pentru a fi observabilă. Totodată diodele electroluminescente au un consum foarte mic, ceea ce permite alimentarea ansamblului printr-un fir subţire, care se poate masca uşor în colţul încăperii.

Deşi atrăgătoare prin nota extravagantă pe care ar împrumuta-o încăperii, lampa de colţ la ora actuală este doar un prototip. Va fi disponibil comercial numai dacă o companie producătoare de corpuri de iluminat se va arăta interesată în preluarea proiectului şi introducerea acestuia în fabricaţie de serie. Până atunci o putem admira doar în imaginile de mai jos:

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress