Lasko 7050, ventilator cu pulverizare de apă pentru curte şi terasă

Recent am prezentat un ventilator cu pulverizator de apă pentru uz interior, azi prezentăm un produs din aceeaşi categorie, pentru utilizat în curte, grădină sau alte spaţii deschise. Dacă în interior trebuie acordată o mare atenţie cantităţii de umezeală produsă, în exterior nu ne mai lovim de asemenea limitări, ceea ce simplifică constructiv dispozitivul şi mai ales ne permite să beneficiem de întregul potenţial al acestei tehnologii de răcorire.

Înainte de a lua o decizie privind achiziţionarea unui astfel de aparat, vizitaţi pagina dedicată ventilatoarelor cu apă, pentru un ghid complet privind tipurile constructive, diferenţele dintre ele, respectiv avantajele şi dezavantajele fiecăruia.

Există o multitudine de oferte pe piaţă, de toate dimensiunile şi pentru toate buzunarele. M-am oprit asupra lui Lasko 7050, un model cu turbină, datorită unei serii de avantaje faţă de o versiune verticală, cu elice: dimensiuni reduse, montare uşoară, folosire continuă îndelungată etc.

Având volum şi dimensiuni reduse, aparatul este uşor de manevrat, de depozitat şi nu în ultimul de montat. Un stativ înalt cu elice are nevoie de o suprafaţă dreaptă pentru amplasare şi pe cât posibil într-un loc unde nu există posibilitatea de a incomoda oamenii şi de a fi răsturnat din greşeală. Lasko 7050 fiind de mici dimensiuni, are o poziţie foarte stabilă oriunde este pus, fiind aproape imposibil de răsturnat chiar dacă se află pe o suprafaţă înclinată. De asemenea poate fi poziţionat uşor oriunde, la orice înălţime, după nevoi.

Deoarece aparatul nu are un rezervor de apă ci se leagă direct la reţea printr-un furtun, el poate funcţiona cât este ziua de lungă fără nevoia permanentă de realimentare cu apă. Asta oferă un binevenit plus de confort, scăpându-ne de o grijă şi nu în ultimul rând făcând posibilă utilizarea lui pentru şi pentru alte aplicaţii, ca de exemplu asigurarea confortului animalelor de companie din curte într-o zi caniculară ş.a.

Un aspect de care trebuie să ţinem cont la poziţionarea turbinei este faptul că, fiind totuşi un model de preţ mai redus, se pot aduna picături de apă pe o mică suprafaţă din faţa aparatului. Este un lucru neglijabil când îl utilizăm în aer liber, mai ales dacă ţinem cont de faptul că reduce temperatura ambientală cu până la 25 de grade Celsius!

Conectarea ventilatorului la sursa de apă este deosebit de simplă. Se foloseşte un conector standard pentru accesorii de grădinărit, care se montează/demontează manual, rapid, fără scule. Puterea pulverizatorului este reglabilă în 3 trepte. Direcţia jetului de aer este ajustabilă manual sau se poate activa funcţia de baleiere automată continuă, într-un unghi de 90 de grade.

Materialele folosite sunt potrivite uzului în exterior, fiind rezistente la radiaţii ultraviolete, umezeală şi rugină. Partea electrică este certificată pentru uz în aer liber şi umezeală. Ventilatorul are dimensiunile de 41 x 31 x 37 cm şi cântăreşte 7,5 kg.

Poate fi cumpărat de pe amazon.com. Deocamdată în România încă n-au ajuns ventilatoarele cu pulverizarea apei decât în formate mari, de uz profesional. Să sperăm că până vara viitoare vor fi prezente şi în magazinele de electrocasnice de la noi.

Ventilator turbina pulverizare apa curte terasa aer liber

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress