Ciorapi de protecţie din kevlar

ciorapi protectie kevlar

Mănuşile de protecţie din kevlar nu mai sunt demult o noutate, cel puţin pentru măcelarii din lumea întreagă. Ciorapii din kevlar The Swiss Protection Sock (SPS) sunt însă ceva nou şi nu sunt destinaţi unei categorii profesionale anume ci tuturor celor care preferă să petreacă mult timp în natură. Promit o bună protecţie împotriva tăieturilor inerente unor suprafeţe cum ar fi plajele de la mare sau stâncile colţuroase la munte.


Compoziţia lor este de 8% spandex, 10% bumbac, 32% poliester şi, cel mai important, 50% kevlar, materialul de bază din vestele antiglonţ. Talpa este armată suplimentar cu PVC, ceea ce îi creşte rezistenţa. Protecţia oferită nu este totală, deci a merge cu ei pe un strat de cioburi de sticlă poate fi riscant. Sunt însă o soluţie excelentă pentru plajă sau alte locuri unde purtarea de încălţăminte nu este practică iar mergând cu tălpile goale este mare riscul tăieturilor în bucăţi de scoici, corali, cioburi de sticlă etc. În vest devine tot mai popular obiceiul alergării cu picioarele goale, lucru benefic pentru sănătate, plăcut şi cu efect pozitiv asupra stilului de alergat. Pentru această activitate ciorapi din kevlar sunt protecţia ideală împotriva tăieturilor accidentale.

Practic aceşti ciorapi sunt un produs de nişă între ciorapii textili tradiţionali şi pantofi. Cei mai tentaţi să le încerce sunt probabil cei care au utilizat deja pantofii cu degete individuale Vibram FiveFingers de la KomodoSport, pantofi pentru alergat şi alte activităţi de fitness.

Pentru mai multe informaţii sau pentru achiziţia lor vizitaţi siteul producătorului elveţian, The Swiss Barefoot Company.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress