Displayul interactiv Panasonic, sfârşitul tablei şi a cretei?

Ecranul interactiv Panasonic

În anii de şcoală probabil cu toţii visam la table electronice, care să nu mai trebuiască niciodată şterse de cretă. Anii au trecut, şcoala la fel. Poate chiar şi copii unora dintre noi au terminat deja ciclul educaţional, fără a se schimba ceva. Şi deşi creta albă şi tabla neagră sunt la locul lor în sălile de clasă din întreaga lume, devine pe zi ce trece mai evident că lucrurile se vor schimba într-un viitor nu prea îndepărtat. Ultimul semn în acest sens îl reprezintă seria de ecrane interactive de la Panasonic.


Este vorba despre ecranul cu plasmă TH-65PB1, a cărui interactivitate se realizează prin utilizarea a până la patru „stilouri” electronice concomitent. Poziţia acestora pe ecran este citită de 60 de ori pe secundă, cu o precizie de un pixel pe întreaga suprafaţă a ecranului de 1920×1080 pixeli, adică un total de peste 2,07 milioane de puncte. Astfel se asigură reacţia mai rapidă a ecranului la gesturile făcute pe suprafaţa lui şi totodată se elimină orice interferenţă datorată atingerii suprafeţei cu degetele, mâneca hainei etc. – un aspect destul de important, observându-se că majoritatea copiilor mici au tendinţa de a se sprijini cu mâna stângă de tablă în timp ce cu dreapta desenează. La aceasta se mai adaugă avantajele specifice ecranelor cu plasmă, respectiv unghiul extrem de larg din care poate fi privită imaginea, bogăţia paletei de culori redate, viteza mare de răspuns şi contrastul excelent.

Stiloul ecranului interactiv Panasonic

Ecranul poate fi folosit atât orizontal, cât şi în poziţie verticală. Software-ul încorporat permite o varietate de moduri de utilizare, ca de exemplu împărţirea displayului în două, pe jumătatea superioară fiind afişat conţinut foto/video/text în timp ce jumătatea inferioară poate fi folosită ca tablă de scris.

Ca şi conectivitate, noua serie de ecrane interactive de la Panasonic acoperă o largă gamă de posibilităţi. Nu numai că acceptă conexiuni fără fir, dar poate afişa în aceeaşi timp conţinutul transmis wireless de maximum 16 laptopuri. Un număr de până la opt asemenea displayuri pot fi configurate wireless să afişeze toate aceeaşi imagine, ceea ce este de un mare plus la utilizarea lor pentru prezentări în săli mari. Pot afişa şi conţinut de pe dispozitive cu iOS, respectiv iPhone şi iPad, prin utilizarea unei aplicaţii speciale descărcabilă gratuit de pe Apple App Store. Cred că este evident că toate aceste funcţii fac ca noul produs al japonezilor de la Panasonic să îşi găsească locul nu numai în domeniul educaţional, ci şi în cel corporatist, fiind un instrument perfect pentru prezentări interactive în cadrul şedinţelor.

Ecranul interactiv Panasonic

Diagonala ecranului interactiv Panasonic TH-65PB1 este de 165 cm (65 inchi) dar până la sfârşitul anului vor fi lansate şi modelele de 216 cm (85 inchi – diagonala standard a unei table şcolare) şi de 262 cm (103 inchi). Nu se cunosc încă detalii referitoare la preţ, dar le vom afla în curând deoarece modelul de 165 cm va ajunge pe piaţa europeană până la sfârşitul lunii iunie. Având în vedere că Panasonic se aşteaptă la vânzări de 1,5 milioane de bucăţi până în martie 2013, presupun că va costa mai puţin decât produsele similare oferite de Samsung, LG sau Hitachi. Este previzibil că în viitor asemenea funcţii vor fi încorporate şi în televizoare, oferindu-le un plus de utilitate în familiile cu copii mici.

Sursa: comunicat de presă.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress