Boxe Sony cu fluid magnetic, pentru iPhone şi nu numai

Boxe Sony cu fluid magnetic, pentru iPhone

Deşi oferta pe acest segment este deosebit de bogată, noua serie de dock station-uri pentru iPod, iPhone şi iPad de la Sony aduce ceva cu adevărat nou: redarea sunetului folosind fluid feromagnetic în locul difuzoarelor clasice, cu membrană vibratoare. Noua tehnologie promite un sunet de o calitate fantastică, cu mult mai puţine distorsiuni şi totodată boxe extrem de plate. Acest ultim aspect stă la baza zvonurilor potrivit căreia Sony s-ar pregăti să integreze boxe cu fluid magnetic în noile sale modele de televizoare plate. Măsura ar fi pe deplin justificată, întrucât televizoarele evoluează spre grosimi tot mai mici, însă difuzoarele tradiţionale nu pot ţine pasul, sub o anumită grosime ajungând să dea un sunet mai puţin calitativ.

Noua serie de boxe cu fluid magnetic sunt utilizabile şi dacă nu dispuneţi de un dispozitiv din gama iOS de la Apple. Ele includ un CD-player, iar modelul CMT-V75BTiP dispune de un aparat de radio digital DAB şi DAB+ şi oferă conectivitate prin Bluetooth atât pentru aparatele Apple şi modul AirPlay cât şi pentru telefoanele şi tabletele cu Android. Acronimul DAB vine de la Digital Audio Broadcasting, care este echivalentul pentru radiodifuziune al televiziunii HD digitale. Este vorba despre o transmisie audio de înaltă calitate, total lipsită de distorsiuni, acest standard urmând să preia treptat locul actualelor transmisiuni FM.

Celălalt model din gamă, CMT-V50iP, are pe lângă CD-player şi un port USB prin care poate reda melodiile de pe stick-uri de memorie sau de pe mp3 playere ori telefoane mobile cu conectivitate prin USB.

Boxe Sony cu fluid magnetic, pentru iPhone

Încă nu se cunoaşte data lansării în magazine a noilor boxe Sony, dar se presupune că va fi în lunile viitoare. Nu se cunosc nici detalii referitoare la preţul lor. Comunicatul de presă integral poate fi citit aici.

Sony s-a întrecut pe sine prin eleganţa şi previzibilele performanţe ale noilor sale boxe, fiind totodată una din puţinele modele care suportă inclusiv iPad. Mă întreb însă ce-o fi în sufletul lor când, după ce au dominat timp de zeci de ani piaţa muzicală (cel puţin pe segmentul portabil), au ajuns să fabrice accesorii pentru produsele Apple.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress