Cuptorul electric inteligent June

Cuptorul electric inteligent June

După telefoane şi televizoare, iată că şi tot mai multe aparate electrocasnice devin şi ele mai inteligente şi mai intuitive pentru utilizator. Această nouă etapă a evoluţiei tehnologice pătrunde încet dar sigur şi în bucătăriile noastre. Cuptorul electric inteligent June este un excelent exemplu în acest sens, aducând câteva inovaţii deosebite pe piaţa electrocasnicelor.

Practic el poate fi descris ca fiind un calculator care găteşte. Utilizând o cameră video de înaltă definiţie, un cântar digital şi un procesor puternic, June recunoaşte cele mai populare alimentele când sunt introduse în el, le cântăreşte şi recomandă un program de preparare. O sondă de temperatură îi permite să ţină cont şi de temperatura interioară a alimentelor, aspect esenţial pentru rezultate perfecte de fiecare dată.

Interfaţa cu utilizatorul constă într-un ecran tactil de tip multi-touch cu diagonala de 12,7 cm (5 inchi) similar celor de pe telefoanele mobile inteligente. De aici putem ajusta într-un mod simplu şi intuitiv o mulţime de parametri:

  • temperatura cuptorului
  • timpul de preparare
  • puterea elementelor de convecţie, separat cel superior şi cel inferior
  • viteza celor două ventilatoare interioare
  • temperatura finală a miezului alimentelor (a fripturii sau a prăjiturii de exemplu)

La prima vedere pare complicat, dar în realitate nu este deloc aşa. Cuptorul ne permite reglajul manual când vrem să experimentăm ceva deosebit, reţete proprii sau din cartea bunicii. Însă de cele mai multe ori vom folosi opţiunile predefinite.

De exemplu dacă dorim să facem un pui fript, va trebui să-i indicăm doar cât de intens vrem să fie prăjit, iar de aici cuptorul se ocupă singur. Va prăji puiul la temperatura potrivită până se pătrunde perfect, adică până când miezul ei atinge o anumită temperatură. Apoi va creşte rapid temperatura pentru a obţine exteriorul crocant. Astfel, cu ajutorul sondei pentru citirea temperaturii interioare a puiului, acesta va fi întotdeauna gătit perfect, pătruns la interior, crocant în exterior.

Avem la dispoziţie o colecţie de reţete special adaptate pentru acest cuptor inteligent, grupate în categorii cum ar fi de la cele pentru părinţi grăbiţi până la bucătari pasionaţi. Reţetele sunt bine detaliate şi prezentate video pas cu pas. Le putem modifica, adaptându-le preferinţelor personale, sau le putem adăuga pe cele personale. O funcţie de calendar ne permite planificarea în avans a meniului pentru o perioadă de timp, iar June ne va întocmi şi lista de cumpărături adaptată în funcţie de numărul de porţii.

Interiorul cuptorului este iluminat cu LED-uri puternice, putând vedea perfect ce se întâmplă. Dar pentru asta nu trebuie neapărat să stăm lângă el. Îl putem lăsa singur, iar noi să ne vedem de treabă prin casă. Cuptorul June este dotat cu conectivitate Wi-Fi pentru actualizare software, telecomandă de pe smartphone şi… streaming video. Adică transmisiune video full HD la 30 fps în direct din interiorul cuptorului. Putem vedea pe ecranul telefonului ceea ce se întâmplă în cuptor, inclusiv cât timp mai durează până termină. O funcţie deocamdată unică, care cu siguranţă va deveni standard pentru cuptoarele inteligente ale viitorului.

Dimensiunile exterioare sunt de 56 cm lăţime, 33 cm înălţime şi 45,7 cm adâncime. Deşi pare micuţ, interiorul cuptorului este destul de încăpător. Este loc suficient pentru un pizza de 30 cm sau un curcan mare.

Elementele de încălzire cu fibre de carbon ating temperatura maximă în doar câteva secunde. Interiorul cuptorului ajunge de la temperatura ambiantă până la temperatura de 3500C în aproximativ 4 minute. Datorită izolaţiei termice de bună calitate, exteriorul va rămâne rece la atingere.

Senzorii de greutate sunt integraţi în picioruşele cuptorului, iar aplicaţia ne permite să folosim cuptorul ca şi cântar electronic. Aşezăm alimentele pe capacul superior, iar pe ecran vom vedea greutatea lor. Există inclusiv posibilitatea conversiei între diferite unităţi de măsură.

Versiunea pentru piaţa americană a cuptorului (cu alimentare la reţeaua de 120 volţi) va fi disponibilă începând cu primăvara lui 2016, iar versiunea europeană (220 volţi) la o dată ulterioară. Pentru detalii suplimentare vizitaţi juneoven.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress