Cea mai economică combină frigorifică

Combina frigorifica economica Liebherr

Cu un consum de numai 15 waţi/oră, combina frigorifică germană Liebherr CBPesf 4043 ocupă detaşat poziţia întâi în topul celor mai economice frigidere din lume. Iniţial am scris în titlu „cea mai economică combină frigorifică din 2015”, dar apoi am realizat că acesta este un record care nu va fi depăşit prea curând, prin urmare nu avea sens menţionarea anului. Şi chiar de ar fi depăşit, o îmbunătăţire de 10% ar însemna o economie de numai 1,5 waţi/oră, respectiv 1,3 kw/an.

Compania nu oferă prea multe detalii privind modul în care a ajuns la un consum atât de mic. Izolaţia termică are un rol hotărâtor privind eficienţa unei combine frigorifice, dar pentru asemenea performanţe de top este obligatorie optimizarea la sânge a tuturor componentelor constructive.

Consumul de 15 waţi/oră este echivalent cu cel al unui bec economic mai micuţ. Vorbim de o combină frigorifică înaltă de 2 metri şi cu o capacitate de aproape 300 litri, care consumă cât un bec!

Consumul anual cumulat este de numai 130 kilowaţi, încadrându-se în clasa de eficienţă energetică A+++ (-20%). Consumul unor combine frigorifice de capacitate echivalentă se situează de regulă în intervalul 250-400 kilowaţi oră pe an.

Principalele caracteristici tehnice ale combinei frigorifice Liebherr CBPesf 4043:

  • volum total net: 292 litri
  • volum frigider 205 litri
  • din care volum compartiment BioFresh cu 2 sertare: 67 litri
  • volum congelator: 87 litri
  • timp de menţinere a temperaturii în cazul opririi curentului: 46 ore (dublu, chiar triplu faţă de alte modele, o dovadă în plus că termoizolaţia performantă este principala inovaţie responsabilă pentru performanţele de excepţie ale acestei combine frigorifice)
  • capacitate de congelare în 24 ore: 12 kg
  • zone de temperatură: 3
  • dezgheţare: automată în compartimentul frigider, manuală pentru congelator
  • nivel de zgomot: 39 dB(A) iluminare LED
  • dimensiuni (HxLxA): 201,1 x 60 x 63 cm

În România combina frigorifică Liebherr CBPesf 4043 poate fi cumpărată de la eMag. Este de remarcat că este una dintre rarele ocazii când produse de ultimă generaţie sunt disponibile şi pe piaţa românească în acelaşi timp cu restul lumii.

Liebherr este una dintre cele mai bune mărci de combine frigorifice din lume, fiabilitatea şi calitatea fără compromisuri reflectându-se bineînţeles şi în preţ. Pentru alternative mai ieftine şi aproape la fel de economice, vedeţi gama de combine frigorifice din clasa A+++. Majoritatea acestora sunt tot mărci germane, respectiv Bosch, Siemens şi AEG.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress