Selfie pe pâine prăjită

Selfie pe pâine prăjită

Toaster prajitor paine imprimare poze selfie

În ghidul pentru alegerea prăjitorului de pâine am vorbit, printre altele, despre posibilitatea imprimării unor modele pe feliile de pâine. Un grup de mici întreprinzători din SUA au dus ideea cu un pas mai departe. Au creat primul toaster care poate imprima un selfie pe felia de pâine, moda (nebunia) fotografiilor de tip selfie atingând astfel noi culmi. Oricine poate, contra sumei de 75 USD, să încarce o fotografie pe siteul companiei Vermont Novelty şi îi va fi livrat un toaster capabil a imprima prin prăjire acea imagine pe feliile de pâine.

Fondatorului companiei i-a venit în 2010 ideea de a vinde prăjitoare de pâine care imprimă anumite modele, desene, sigle. Pentru început era vorba despre modele standard, fără posibilităţi de personalizare, deoarece producţia se desfăşura integral în China.

Fotografii selfie pe paine prajita

Apoi, după achiziÅ£ionarea unui aparat de debitare cu plasmă cu control numeric (CNC – computer numerical control) s-a deschis calea pentru producÅ£ia unor prăjitoare de pâine cu adevărat personalizate. Pentru prima oară a devenit posibilă crearea ieftină ÅŸi rapidă a matriÅ£ei model, indiferent de mărimea seriei. Adică chiar ÅŸi în exemplar unic.

Astfel se pot crea matriţe de imprimare cu orice desen se doreşte: semne, desene, siglele ale unor mărci celebre, mesaje stilizate sau chiar texte scurte de până la 3 linii şi până la 5 caractere pe linie. Iar de aici a fost numai un pas până la ideea de a crea toasterul care imprimă un selfie. Stilizat, ce-i drept, adică redus la un desen simplu, în alb şi negru, dar ale cărui contururi pot sugera destul de bine identitatea modelului.

Modelul se imprimă doar pe una dintre feţele feliei de pâine, cealaltă fiind prăjită normal.

Eu n-aş da doi bani pe aşa ceva, întreaga epidemie de selfită lăsându-mă rece. Având însă în vedere amploarea fenomenului, este evident că există un public larg interesat. Şi nu-i nimic rău în asta. Doar că aparatele unicate, ca acesta, nu se găsesc în magazinele de electrocasnice, iar comandarea lor din Statele Unite ale Americii este puţin incomodă.

La data scrierii articolului prăjitoarele de pâine cu imprimare personalizată se produc doar în versiunea americană (cu alimentare la tensiunea de 110 volţi) dar compania are deja pregătită şi lansarea unei versiuni europene, pentru reţeaua de 220 volţi. Pentru informaţii actualizate, vizitaţi siteul www.burntimpressions.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress