Haiku, ventilatorul de tavan inteligent

Haiku, ventilator de tavan inteligent

Iată că nici ventilatoarele de tavan nu scapă de moda electrocasnicelor inteligente, controlate de pe telefoane inteligente, de către utilizatori… mai mult sau mai puţin inteligenţi. Ventilatorul Haiku este opera unui manufacturier american din Kentucky, cu un nume cum nu se poate mai… „americănesc”: Big Ass Fans. Aparatul dispune de telecomandă prin Wi-Fi de pe smartphone, dar şi de o serie de senzori proprii, grupaţi sub denumirea de SenseMe.

Senzorii de prezenţă pot comanda pornirea şi oprirea automată a ventilatorului de tavan în funcţie de prezenţa sau absenţa unei persoane în încăpere. Viteza ventilatorului poate fi controlată în 7 trepte de pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicaţii proprii. Sau putem lăsa ventilatorul să-şi regleze singură viteza în funcţie de temperatura şi umiditatea din cameră. Ori îl putem programa pentru a porni la anumite ore, în anumite zile. Oricare variantă am alege-o, este mult mai comodă decât cea mai răspândită la ora actuală, comanda prin tragerea unor lănţişoare care atârnă din tavan.

Un alt mod de funcţionare este asigurată de funcţia Whoosh. Aceasta imită în mod silenţios briza naturală, alternând în mod automat viteza ventilatorului.

Seara, la culcare, putem comuta ventilatorul pe Sleep Mode, care va reduce gradual viteza elicei pe parcursul a câteva ore până la oprire.

Opţional în centrul elicei poate fi instalată o sursă de lumină circulară. Aceasta la rândul său poate fi aprinsă manual sau se poate aprinde şi respectiv stinge automat, în funcţie de nivelul luminii din încăpere.

Cu ajutorul aplicaţiei de pe smartphone, ventilatorul Haiku poate fi utilizat şi ca ceas deşteptător. Această funcţie include trei componente: sunet, lumină şi ventilaţie. Ele sunt reglabile după preferinţe şi utilizabile în orice combinaţie. Se va aprinde lumina încorporată şi va creşte treptat intensitatea acesteia, iar turaţia ventilatorului va creşte şi ea gradual pentru a asigura o trezire lină până la ora programată.

În final, o ultimă funcţionalitate care merită menţionată este Grouping. După cum îi sugerează şi numele, dacă avem mai multe ventilatoare Haiku în aceeaşi încăpere, Grouping permite sincronizarea lor pentru a opera toate în acelaşi mod, răspunzând la o singură comandă.

În oricare mod de operare dacă vom interveni pentru a ajusta manual viteza ventilatorului, acesta va reţine preferinţele noastre şi va ţine cont de ele pe viitor, pentru asigurarea unui confort personalizat.

Principalele caracteristici tehnice ale ventilatoarelor de tavan din gama Haiku:

  • turaţie elice: 35-202 rotaţii/minut
  • diametru elice: sunt două versiuni, de 132 şi 152 cm
  • trepte de viteză: 7
  • putere: 3-30 waţi
  • control: aplicaţie iOS (iPod, iPhone, iPad), Android, sau telecomanda cu infraroşii din dotare
  • sursa de lumină: LED reglabil pe 16 nivele
  • indicator funcţionare: afişaj ecran LED
  • tip motor: cu inverter digital
  • tensiune de alimentare: 110 sau 220 volţi
  • greutate: între 5,8 şi 7,1 kg, în funcţie de model
  • nivel de zgomot: nu se cunosc cifre exacte, dar promite să fie una dintre cele mai silenţioase ventilatoare de tavan existente

Fiind de producţie americană, ventilatoarele inteligente Haiku SenseMe au un preţ pe măsură: puţin peste 1000 USD. Versiunea simplă, fără tehnologia SenseMe este ceva mai ieftină. Aceasta este preţul de lansare, sunt convins că va scădea în timp. Să ţinem însă cont şi de faptul că Big Ass Fans produce unele dintre cele mai bune ventilatoare de pe piaţă, prin urmare nu va concura niciodată cu chinezismele ieftine. Fiecare ventilator produs este trecut printr-un proces manual de verificare şi echilibrare a palelor, pentru eliminarea completă a vibraţiilor, lucru care nu se întâmplă în fabricile cu linii automate de producţie.

Pentru informaţii suplimentare sau comenzi, accesaţi pagina produsului de pe www.bigassfans.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress