Automatizarea jaluzelelor, cu telecomandă de pe iPhone

Automatizare jaluzele cu telecomandă iPhone

Jaluzelele sunt una din elementele de design interior cu cea rapidă rată de adopţie din ultimul deceniu, probabil pentru că sunt singura alternativă mai futuristă la tradiţionalele perdele. La început erau chiar un status simbol care, deşi nu tocmai ieftin, se vedea şi din afara locuinţei. Acum sunt mai accesibile ca preţ şi mult mai variate ca design şi funcţionare. Iar funcţionalitatea lor poate fi extinsă şi mai mult prin intermediul unui mic aparat cu telecomandă pentru acţionarea automatizată a jaluzelelor.

Sistemele de automatizare pentru perdele şi jaluzele s-au născut aproape odată cu ele şi au evoluat odată cu tehnologia. Cu toate acestea, datorită costurilor nu chiar mici, prezenţa lor este limitată la cei cu venituri semnificativ peste medie, ca de altfel toate sistemele electrocasnice de automatizări tip casă inteligentă. Acum însă sunt pe cale de a mai evolua un pas şi de a deveni accesibile aproape oricui.

Scroll este un dispozitiv discret, care se poate ataşa la jaluzelele existente, deja montate. Vine împreună cu o aplicaţie pentru smartphone (iPhone iOS sau Android), aplicaţie care acţionează ca o telecomandă programabilă pentru Scroll.

Scroll trage jaluzelele în mai puţin de 30 de secunde, iar orele la care se doreşte să o facă pot fi programate în cadrul aplicaţiei. Sau pot fi trase manual, prin simpla apăsare a butonului corespunzător de pe ecranul telefonului, indiferent de orarul deja stabilit.

Prin alegerea cu atenţie a orelor la care vara dorim ca soarele să nu ne bată în casă, Scroll ajută la menţinerea unui microclimat mai plăcut în interior, umbrind încăperile în perioadele caniculare chiar dacă nu suntem acasă. Iar dimineaţa trezirea este şi ea mai uşoară într-o cameră inundată de lumină naturală.

Scroll are o carcasă de plastic alb, cu dimensiunile de 2000x60x70mm. Se montează simplu, fixându-se cu doar două şuruburi, după care lănţişorul jaluzelei va fi trecut pe după tamburul dispozitivului. Alimentarea cu electricitate este asigurată prin cablu, de la reţeaua casnică.

Dispozitivul Scroll de automatizare a jaluzelelor va fi disponibil pe quirky.com în viitorul apropiat.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress