Egg Minder, cutie inteligentă pentru ouă

Cutie inteligenta pastrare oua

Combinele frigorifice au de regulă un spaţiu special destinat păstrării ouălor, fie situat pe uşa frigiderului, fie un compartiment separat aflat alături de cel pentru legume. Dacă acest spaţiu ne este insuficient sau avem motive pentru a le păstra într-un alt loc din frigider, folosim cutiile de carton în care ouăle sunt livrate. Sau avem cutiile noastre pentru ouă, probabil unele din plastic. Cutia de faţă este exact una de acest gen, dar puţin mai inteligentă.

Egg Minder este la prima vedere o frumoasă cutie de plastic cu capac transparent, cu capacitatea de 14 ouă. Dar în realitate este puţin mai mult de atât. Sub fiecare ou se află un senzor, iar în dreptul lui câte un LED. Aparatul ţine astfel evidenţa numărului de ouă stocate, date pe care le comunică prin Wi-Fi telefonului mobil. Trimite inclusiv alerte când ouăle sunt pe cale să se termine. Iar prin intermediul LED-ului ne indică care este cel mai vechi ou din cutie şi deci care ar trebui consumat primul.

Egg Minder funcţionează cu două baterii AA (sau R6, cum mai sunt cunoscute la noi). Aplicaţia pentru smartphone este disponibilă pe ambele platforme populare în momentul de faţă. Rulează pe iPhone 4 sau mai nou, cu cel puţin iOS 6, respectiv pe telefoane inteligente şi tablete cu Android de la versiunea 2.2 încoace. Dimensiunile cutiei sunt: lungime 370 mm, lăţime 111 mm, înălţime 81 mm.

Utilitatea cutiei inteligente pentru ouă Egg Minder este fireşte discutabilă. Unora sigur le este complet inutilă. Altora însă din contră, le este utilă dacă au probleme de memorie sau au prea multe probleme pe cap ca să se mai gândească şi la câte ouă mai au în frigider. În plus chiar şi cu o memorie excelentă niciodată nu poţi ştii câte ouă au consumat deja ceilalţi membrii ai familiei.

Oricum este încă un exemplu privind avansarea spre aşa-numitul internet al obiectelor, viitoarea casă inteligentă în care aparatele electrocasnice sunt conectate la reţea şi totul este accesibil de pe telefonul mobil. În mod previzibil, astfel de funcţionalităţi vor fi cât de curând incluse din fabricaţie în noile modele de combine frigorifice.

Într-un viitor mai îndepărtat ne putem aştepta la senzori mai evoluaţi, care ne vor putea indica şi vechimea biologică a ouălor, nu doar cea calendaristică bazată pe data plasării lor în cutie. Cele două sunt diferite, depinzând de o serie de factori, cel mai important fiind respectarea temperaturii de stocare. Un ou poate fi perfect pentru consum uman şi la două luni vechime sau poate fi alterat la doar două zile dacă nu a fost depozitat în condiţii corespunzătoare.

Egg Minder poate fi cumpărat de pe Quirky, Amazon, ThinkGeek şi multe alte magazine online.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress