Falimente haioase

insolventa, faliment, buzunare goale

Criza economică a obligat la mai multă cumpătare din partea tuturor şi o mai eficientă organizare din partea firmelor. O mare parte a lor nu s-au putut adapta şi au falimentat, ceea ce a dus la înflorirea activităţii practicienilor în insolvenţă, respectiv a societăţilor civile profesionale cu personalitate juridică şi răspundere limitată (abreviat SPRL). În cazurile fericite marile companii au scăpat doar cu o restrângere a activităţii economice în zonele mai puţin eficiente. De exemplu de la mine din sat s-au retras lanţurile de magazine de electrocasnice Altex, Flanco şi Domo. Flanco a revenit ulterior în forţă.

Fireşte situaţia nu este deloc amuzantă în nici una dintre situaţii, respectiv reorganizare sau lichidare. Totuşi sunt cazuri în care, datorită unor elemente inedite, lucrurile pot avea şi o tentă hazlie. Ca de exemplu anunţul de mai jos, din care aflăm că a ajuns pe mâna lichidatorului societatea comercială Clubul Oamenilor de Afaceri SRL. Interesant nume când vine vorba despre… faliment.

Anunţul de lichidare a fost prima oară că am auzit de existenţa societăţii. Poate este şi normal să fie aşa, eu nefiind om de afaceri nu mă regăsesc în publicul ţintă. Din datele disponibile pe internet nu pare să fi avut vreodată activitate economică, dar aici este posibil ca informaţiile publicate să nu fie complete. Obiectul de activitate are codul CAEN 5610, respectiv „Restaurante”.

Debitoarea: SC Clubul Oamenilor de Afaceri SRL, cu sediul social în municipiul Reşiţa, str. Petru Maior nr. 71, et. P, ap. cam. 7, jud. Caraş-Severin, nr. de înmatriculare la registrul comerţului Caraş-Severin J11/622/2011, număr de înregistrare fiscală 29396370, prin lichidator SCP Miriana Mircov Relicons SPRL, cu sediul în Timişoara, Aleea Ionel Perlea nr.7 ap. 3, telefon: 0256-242823, 0745-599107 publică următoarea:

Notificare

În baza art. 109 alin. (1) şi alin (2) din Legea 85/2006, anunţăm toţi creditorii societăţii în insolvenţă că:

  • Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei, este 04.11.2013.
  • Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar este 15.11.2013.
  • Termenul pentru depunerea eventualelor contestaţii cu privire la creanţele şi drepturile de preferinţă trecute în tabelul preliminar de creanţe este de 5 zile de la data publicării în bpi.
  • Termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 02.12.2013.
  • Termen de continuarea procedurii la data de 28.11.2013.

Prima Adunarea a creditorilor va avea loc la sediul lichidatorului judiciar, din Timişoara, Aleea Ionel Perlea, nr. 7, et. parter, ap. 3, jud. Timiş, în data de 21.11.2013, ora 13:00 având ca ordine de zi: prezentarea situaţiei debitorului; desemnarea Comitetului creditorilor; confirmarea / înlocuirea lichidatorului judiciar, onorariul lichidatorului, alte menţiuni.

Cererea de admitere a creanţei însoţită de documentele justificative, în 2 exemplare, va fi depusă la grefa Tribunalului Caraş-Severin la dosar 4677/115/2013, fiind timbrată corespunzător.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress