Duş economic cu bule de apă şi aer

dus economic bule apa aer

Duşul este cea mai practică modalitate de asigurare a igienei personale. Rapid, economic, aplicabil chiar şi în excursii datorită duşurilor portabile. Cum însă economia este cuvântul de ordine în toate domeniile, nici acesta n-a scăpat inovaţiilor. Japonezii au creat o pară de duş care oferă aceeaşi putere de curăţare cu un consum de apă cu 35% mai redus. Realizează acest lucru înlocuind picăturile de apă cu bule de apă umplute cu… aer.

Duşurile economice nu sunt o noutate, dar de regulă economia se limita la reducerea debitului jetului de apă, ceea ce nu-i o soluţie chiar optimă. O variantă mai reuşită o reprezintă telefoanele de duş cu jet reglabil. Cu până la 10 combinaţii de jeturi de apă, acestea oferă atât modalităţi foarte plăcute de hidromasaj, cât şi posibilitatea de a alege tipuri de jeturi economice. Cele din urmă pot avea la rândul lor două aplicaţii: pe de o parte economisirea apei, pe de alta realizarea unui jet suficient de puternic chiar şi la presiuni mai scăzute ale apei.

Capetele de duş Air-In Shower realizate de japonezii de la TOTO realizează aerarea apei, creând astfel picături mai mari dar pline de aer. Se economiseşte astfel un important volum de apă fără ca utilizatorul să simtă vreo diferenţă a jetului faţă de para de duş tradiţională. Similar bateriilor de chiuvetă cu aerare, acest tip de duş nu va stropi la fel de mult ca cel clasic, ceea ce este un alt avantaj.

Primele telefoane de duş cu aer au fost lansate în aprilie 2010, de atunci fiind vândute peste 200.000 de bucăţi. Din februarie 2013 întreaga gamă de baterii de duş a companiei TOTO va fi dotată cu capete de duş Air-In Shower ca standard.

Aceste pere de duş vor fi de asemenea disponibile în continuare şi ca piese separate, utilizabile cu orice tip de baterie de duş. Putem alege dintre două variante:

  • cap de duş Air-In Shower, la un preţ de aproximativ 70 USD;
  • cap de duş Air-In Click Shower, care include şi un buton pentru oprirea/pornirea jetului de apă, la un preţ de 170 USD.

O alternativă mai la îndemână până ajung în România produsele japoneze sau imitaţii ale acestora, o reprezintă gama de produse de la Oxygenics. Aceasta este o companie americană cu peste 30 de ani de experienţă în producerea duşurilor aerate. Foloseşte un sistem diferit de cel japonez, dar rezultatul obţinut este similar. În plus avem de ales dintr-o gamă variată de capete de duş, la preţuri mai accesibile.

Sursa: DigInfo TV

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress