waterBOB, rezervorul de apă pentru situaţii de urgenţă

În funcţie de zona în care locuim este posibil să avem nevoie, măcar ocazional, de o soluţie de stocare a unei cantităţi de apă potabilă care să ne ajungă pentru câteva zile. O soluţie la îndemână dar anevoioasă este apelarea la sticle de plastic goale. Dacă se întâmplă să avem la îndemână mai mult de câteva. Sau putem folosi cel mai mare rezervor de apă din orice locuinţă: cada de baie. Din păcate apa stocată acolo nu mai este potabilă. Dar, graţie unei invenţii americane, această problemă are o soluţie simplă şi practică.

Rezervorul de apă pentru situaţii de urgenţă constă dintr-un recipient etanş din folie transparentă de material plastic. Pliat, înainte de folosire, ocupă un spaţiu foarte mic, cutia sa având 50×7,5×11 cm. Când însă avem nevoie de el îl desfăşurăm, îl punem în vană şi-l umplem cu apă direct de la robinet. Rezervorul va lua forma căzii în care a fost pusă, aceasta devenind structura sa de rezistenţă.

Recipientul de folie va menţine apa stocată proaspătă pentru cel puţin patru săptămâni, ferind-o de contactul cu suprafaţa vanei sau cu mediul exterior în general. Pentru o utilizare mai uşoară, rezervorul dispune de o mică pompă manuală de apă, prin care lichidul poate fi pompat într-o sticlă, o găleată sau în orice alt recipient avem nevoie.

waterBOB este fabricat din folie de polietilenă liniară de joasă densitate (LLDPE), admisă pentru uz alimentar. Spre deosebire de folia de polietilenă de joasă densitate (LDPE), aceasta are un anumit nivel de elasticitate care îi permite să se adapteze la formatul căzii de baie fără a exista pericolul ruperii ei.

Rezervorul de apă waterBOB are capacitatea de până la 380 de litri. În caz de nevoie poate fi adusă în poziţie de utilizare în mai puţin de un minut. Umplerea rezervorului poate dura până la 20 de minute, în funcţie de presiunea apei de la reţea.

Utilitatea acestui rezervor pentru situaţii de urgenţă depinde de la zonă la zonă. În SUA observ că se bucură de o mare apreciere, cel puţin în anumite zone, datorită întreruperii utilităţilor dacă reţeaua de apă sau de curent electric este avariată de un uragan.

La noi nu sunt uragane, însă avariile la reţelele de utilităţi nu sunt nici aici rare. Există multe localităţi în România în care în unele perioade din an apa este disponibilă doar la program, devenind necesară stocarea ei. La mine în oraş mi-ar fi fost util un asemenea rezervor în cei doi ani în care se lucra la schimbarea reţelelor de apă şi canalizare, perioadă însoţită de întreruperi lungi şi dese ale apei, urmate de perioade la fel de lungi în care apa era prea murdară pentru a fi utilizabilă la ceva.

Rezervorul waterBOB poate fi cumpărat de pe amazon.com sau direct de pe siteul produsului, www.waterbob.com. Totuşi de regulă preţurile de pe Amazon sunt mai reduse.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress