Urăsc spamerii, azi quickmobile.ro

spam quickmobile spammer

Două categorii de internauţi mă deranjează teribil de mult în online: hoţii şi spamerii. Dară prima categorie îi afectează mai mult pe creatorii de conţinut digital, cea de a doua nu iartă pe nimeni. Spamează siteuri, bloguri, forumuri şi mai ales inundă adresele de email cu rahaturile pe care doresc să ni le vândă. Am o listă de peste 700 de firme româneşti care cred cu tărie că spamul este reţeta succesului. Primul intrat în 2013 pe această listă sunt quickmobile.ro

Dintr-o scurtă verificare pe Google, nu este nici pe de departe vorba despre o întâmplare, ci pare a fi una din strategiile de promovare ale quickmobile.ro. Ştiu, este mai ieftină decât altele, dar este şi puţin… ilegală. Însă într-o ţară în care până şi respectarea Constituţiei este facultativă, ce pretenţii să mai avem privind respectarea legii sau măcar a cetăţenilor de către nişte firme dubioase.

Cu câteva luni în urmă, după lansarea iPhone 5, QuickMobile a venit cu cretinătatea de reclamă cu Morar prezentat ca fiind „primul roman cu iPhone 5 oficial”. Mihai Morar de la Radio ZU este unul din cei mai cunoscuţi ciorditori de materiale de pe internet. Chiar dacă nu ascult respectivul post de radio, el mai poate fi auzit prin autobuze şi într-o dimineaţă am avut şi eu neplăcerea de a asculta din gura lui glumele pe care le citisem în seara anterioară pe TimesNewRoman.ro. Spuneam în introducere că urăsc hoţii de conţinut şi spamerii. Uite că cei doi adesea fac casă bună împreună.

Reproduc mai jos antetul unuia din mesajele spam primite de la quickmobile.ro. Spun al unuia, deoarece l-am primit pe mai multe adrese de email. Dacă la unele s-ar putea susţine eventual că „a fost înscris pe siteuri partenere” (niciodată nominalizate), adresa pe care am primit spamul de mai jos n-a fost înscrisă niciodată nicăieri. Ea este folosită pe siteul unei publicaţii locale pentru a colecta anunţurile gratuite date de cititori prin completarea unui formular online sau trimise direct prin email.

Return-Path:  <nbounce@quickmobile-mail.eu>
Delivered-To:  anunt@…ro
Received:  (qmail 23348 invoked by uid 98); 5 Jan 2013 15:16:21 -0000
Received:  from unknown (HELO m9.quickmobile-mail.eu) (188.40.209.219); 5 Jan 2013 15:16:19 -0000
Content-Type:  multipart/alternative; boundary=”=_b0c83222349ed30c696bfa9c429a918a”
Mime-Version:  1.0
X-Complaints-To:  abuse@quickmobile-mail.eu
From:  QuickMobile <newsletter@quickmobile.ro>
Reply-To:  QuickMobile <newsletter@quickmobile.ro>
Precedence:  bulk
Sender:  QuickMobile <info@quickmobile-mail.eu>
List-Unsubscribe:  http://nl.quickmobile-mail.eu/unsubscribe/
Subject:  Primul QuickEnd din 2013
Date:  Sat, 05 Jan 2013 15:16:19 -0000

Nu intenţionez să fac o rubrică permanentă cu spamerii români, dar îi voi nominaliza dacă este vorba despre firme care comercializează electronice sau electrocasnice. Pentru că dacă o companie nu dă doi bani pe lege şi n-are pic de respect pentru consumatori, este de aşteptat să provoace neplăceri mult mai mari dacă facem greşeala de a intra în contact cu ei, lucru dovedit şi de nenumărate discuţii de pe internet.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii to “Urăsc spamerii, azi quickmobile.ro”

  1. Al spune:

    Am început să primesc și eu e-mail de la triștii ăștia. Interesant este că după vreo 10 marcări ca spam, Gmail tot nu se prinde să le bage în spam. Cel mai probabil, din cauză că, deși domeniul este același, adresa se schimbă. Așa că am apelat la regulă de șters direct.

    Întrebarea e: cum se poate marca un domeniu ca spam? Se pare că nu există opțiunea asta, așa că rămânem cu filtrul :D.

  2. Antal spune:

    În Gmail rezolvi simplu problema. Deschizi un mesaj de-al lor, apoi sus pe bara de instrumente, la ultimul punct „Mai multe” selectezi „Filtraţi mesajele de acest fel”. Completezi un criteriu de filtrare, de exemplu să conţină cuvântul quickmobile în corpul mesajului. Apoi la „Când se primeşte un mesaj care corespunde criteriilor:” alegi „Şterge-l”.

    Eu mai folosesc şi alte adrese, unde nu îmi este atât de simplu să scap de jegoşii ca cei de la quickmobile. De când am scris articolul acesta au trecut mai bine de doi ani, timp în care am mai primit câteva zeci de mesaje publicitare nesolicitate (spam) de la quickmobile. Între timp şi lista cu spamerii persoane juridice române a trecut de 1600.

Răspunde

Powered by WordPress