Filtru cu autocurăţare pentru jgheaburi

Este toamnă, iar una dintre problemele sezonului pentru cei care stau la casă, vilă sau dispun de o casă de vacanţă, este înfundarea de către frunzele căzute a jgheaburilor de scurgere a apei de pe acoperiş. Toamna fiind şi anotimpul ploilor şi uneori al primului îngheţ, menţinerea curată a jgheaburilor este una din priorităţile momentului. Sau… se poate monta un filtru cu autocurăţare.

Există o mulţime de modele de filtre pentru streşini care împiedică ajungerea resturilor vegetale în ţeava de coborâre, înfundând-o. Deşi au meritul de a păstra ţeava liberă de murdărie, resturile reţinute de filtru vor împiedica şi scurgerea apei, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu o jumătate de soluţie. Adică nu rezolvă problema, ci doar o înlocuieşte cu o alta.

Filtrul de faţă datorită formei constructive originale, rezolvă definitiv problema. Fiind proiectat având în vedere principiile hidrodinamicii, acest filtru reuşeşte să împiedice pătrunderea frunzelor în ţeavă, asigurând în acelaşi timp trecerea neîngrădită a apei pluviale. Unghiul ascuţit sub care puhoiul de apă ia contact cu suprafaţa filtrului face ca resturile vegetale antrenate de apă să fie împinse deasupra filtrului, iar de acolo dacă se adună o grămadă mai măricică ele cel mai probabil vor cădea. Important este că indiferent de intensitatea ploii, nu mai trebuie să ne facem griji privind curăţarea jgheaburilor.

Filtrul este fabricat din material plastic rezistent la ultraviolete (polipropilenă) şi implicit la rugină. Dimensiunile o fac potrivită pentru toate jgheaburile standard. Nu necesită o întreţinere complicată, fiind suficient dacă de una-două ori pe an le verificăm şi dacă este cazul să le curăţăm. Se pot extrage foarte simplu din jgheab, având pe partea superioară un mâner pliabil.

Dacă ţeava de coborâre se află pe mijlocul jgheabului şi nu la capătul acestuia, atunci vom folosi două filtre montate spate în spate. De la cel de-al doilea filtru vom elimina ghidajul de scurgere, acesta fiind demontabil.

Filtrele cu autorurăţare pentru jgheab W-103 sunt produse de către Avlis® Midwest Company şi se pot cumpăra fie de pe siteul lor (cam arhaic ce-i drept) fie de pe amazon.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress