Wet Circuits, prelungitor electric antiacvatic

Sunt destul de frecvente evenimentele neplăcute care implică apa şi curentul electric, lucru relativ normal având în vedere cât de răspândite sunt cele două elemente în jurul nostru. Numeroase accidente de acest gen au ajuns să fie recompensate trofeul Darwin, acordat celor care îmbunătăţesc zestrea genetică a omenirii autoeliminându-se din ea. Prelungitorul electric Wet Circuits promite să pună capăt acestor evenimente.

Punctele forte ale acestui prelungitor electric sunt:

  • rezistenţa la apă
  • siguranţa copiilor
  • protecţia la supraîncălzire
  • prevenirea scânteierii
  • durata de viaţă

Să le luăm pe rând.

1. În primul rând acesta rezistă cu brio apei şi umezelii, reuşind în acelaşi timp să împiedice accidentele de natură electrică şi permiţând totodată funcţionarea neperturbată a aparaturii alimentate. Prelungitorul este astfel construit încât să prevină electrocutarea în cazul contactului cu apa. Prin contact cu apa se înţelege stropirea accidentală cu apă, ploaia sau ninsoarea ocazională, mâinile ude şi chiar inundaţii temporale (se recomandă a nu fi lăsat sub apă pentru perioade mai lungi de două ore, putând fi afectate materialele din care este construit).

2. Accidente casnice grave se produc când copii rămaşi nesupravegheaţi pentru o clipă, introduc în priză diverse obiecte metalice sau chiar degetele. Cu acest prelungitor asemenea accidente sunt imposibile. Pot introduce liniştiţi cuie, sârme, chiar şi ambele degeţele, nu vor păţi nimic. Prelungitorul recunoaşte un ştecher şi nu alimentează cu energie nimic altceva. Materialele din care este fabricat nu prezintă pericol nici dacă copilaşul sau un animal de casă îl vor ronţăi.

3. O mulţime de incendii se produc datorită supraîncălzirii cablului, ştecherului sau prizei de electrice. Prelungitorul Wet Circuits în afara siguranţei electrice încorporate, include şi o protecţie termică care întrerupe alimentarea aparaturii electronice sau electrocasnice în momentul în care temperatura ajunge în 105-115 grade Celsius, prevenind astfel iniţierea unui incendiu. Prelungitorul rămâne intact până la temperatura de aproximativ 250°C.

4. Prizele şi prelungitoarele obişnuite de obicei scânteiază în momentul introducerii sau scoaterii ştecherului unui consumator electric. Scânteile acestea în timp deteriorează contactul electric ducând fie la funcţionarea defectuoasă a aparaturii alimentate fie chiar, în cazuri mai nefericite, la incendii datorate supraîncălzirii contactului imperfect. Wet Circuits este astfel construit încât acest lucru să nu se întâmple, modul de proiectare şi materialele folosite nepermiţând apariţia scânteilor.

5. Durata de viaţă a unei prize electrice este de regulă în jurul a 5.000 de cicluri de introducere/scoatere a ştecherului. Prelungitorul Wet Circuits promite o anduranţă de patru ori mai mare, respectiv 20.000 de cicluri.

Prelungitorul electric este produs de către Shohero Technologies Ltd. din Taiwan şi poate fi cumpărată de pe saitul oficial al produsului, la un preţ de 70$: www.wetcircuits.com. Tot acolo este disponibil şi o priză electrică cu aceleaşi proprietăţi fantastice ca şi prelungitorul descris. O altă sursă, poate mai bună, este amazon.com, aici preţul putând coborî cu ocazia promoţiilor chiar şi sub 50$.

Singurul neajuns este că se fabrică doar pentru standardul de prize american. Întrucât pe site nu am găsit detalii suplimentare, am contactat producătorul cerând informaţii despre disponibilitatea prelungitorului Wet Circuits pentru standardul european. Răspunsul a fost:

„Ne pare rău, dar nu putem oferi versiunea europeană şi la momentul actual nici nu avem în plan producerea versiunii europene.”

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress