Dop cu termometru şi pompă de vid, pentru sticle de vin

dop sticle vin termometru pompa vid

După cu sugerează şi titlul, Cloer 9870 este probabil cel mai sofisticat dop destinat iubitorilor de vin. De fabricaţie germană, acest dop sofisticat include toate funcţiile necesare păstrării în condiţii ideale a unei sticle de vin deja desigilate, începând cu monitorizarea temperaturii, a presiunii şi inclusiv a intervalului de timp de când sticla a fost resigilată.

Se potriveşte pe aproape orice format de sticle de vin. Pur şi simplu se aşează pe o sticlă deschisă şi aparatul porneşte automat. Un ansamblu format dintr-un senzor de presiune şi o minipompă de vid extrage aerul din sticlă până la atingerea unui nivel de vid care asigură etanşeitatea dopului şi contribuie la o mai bună păstrare a calităţilor vinului. Un senzor de poziţie opreşte imediat pompa de vid în caz că sticla s-a răsturnat, evitând astfel aspirarea vinului.

Ecranul cu cristale lichide afişează temperatura vinului, în grade Celsius sau Faraday, setabil după preferinţe. Un cronometru de închidere arată şi cât de mult timp a trecut de la aplicarea dopului pe sticlă. Menţinerea temperaturii optime se va realiza după posibilităţi, prin depozitarea sticlei într-un loc răcoros sau folosind aparate electrocasnice specializate, cum ar fi vitrina de vinuri sau combina frigorifică cu raft sau compartiment special pentru vin. Dopul ajută doar la supravegherea temperaturii, care alături de presiunea scăzută din sticlă sunt doi factori importanţi pentru prezervarea în cât mai bune condiţii a calităţii vinului.

Alimentarea cu energie electrică a dopului este asigurată de o pereche de baterii format AAA (cunoscute la noi şi ca R3, sau baterii de telecomenzi). Designul este compact, dimensiunile dopului de vin fiind: lăţime 7 cm, grosime 5 cm, înălţime 7,2 cm.

Poate fi cumpărat din Germania de pe siteul oficial, www.cloer.de sau mai poate fi comandat şi de pe amazon.de. Preţul dopului de vin Cloer 9870 este în jur de 27 de euro pe siteul oficial, scăzând sub acest preţ pe Amazon cu ocazia promoţiilor.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress