Popinator, lansatorul de popcorn

La prima vedere arată ca un aparat de făcut popcorn, dar este cu totul altceva. Cuva transparentă a aparatului se umple cu popcorn gata făcut, după care acesta le lansează una câte una, la comandă vocală, spre locul de unde provine comanda lansată. Dispozitivul a fost dezvoltat de Popcorn Indiana, un producător de popcorn din Statele Unite, din dorinţa de a oferi o modalitate amuzantă de a le consuma produsele.

Popinator are la bază o pereche de microfoane binaurale care, asemenea urechii umane, detectează cu precizie locul de unde provine un sunet prin analiza precisă a decalajului cu care acesta ajunge la ele. După localizarea sursei sunetului, este calculată puterea şi unghiul de lansare necesare pentru atingerea ţintei şi se activează un minilansator pneumatic direcţional de popcorn,. Cuvântul declanşator este „pop”.

Cum bucăţile de popcorn au forme şi greutăţi diferite, proprietăţile lor aerodinamice sunt şi ele diferite, acestea intervenind ca elemente de hazard care reduc precizia lansatorului, necesitând uneori şi puţină gimnastică din partea destinatarului pentru a „prinde” bucăţica de popcorn din zbor. În cazurile fericite însă nu este nevoie decât de deschiderea gurii.

Nu se ştie când sau dacă Popinator va intra în fabricaţie de serie. Deocamdată intenţia celor de la Popcorn Indiana a fost de a atrage atenţia publicului asupra lor, ceea ce au reuşit din plin. Clipul de prezentare a aparatului a devenit viral pe internet, compania asigurându-şi în media şi pe ecranele televizoarelor din întreaga lume o vizibilitate pe care nu o puteau atinge niciodată prin apelarea la canalele clasice de publicitate. Crearea unui obiect nou şi amuzant chiar dacă este inutil, le-a asigurat gratuit o publicitate pozitivă pe care numai cu bani n-ar fi avut-o niciodată. Există un clip care prezintă şi cum s-ar fi desfăşurat în realitate filmările clipului video, dar ce mai contează? Oricum dacă vreodată Popinator va ajunge pe rafturile magazinelor de electrocasnice, va avea o precizie superioară primului prototip funcţional.

Pentru noutăţi despre Popinator, urmăriţi www.popcornindiana.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress