Samsung WF457, maşina de spălat cu internet wireless

meniu Samsung WF457

Prezentat pentru prima oară în ianuarie la Consumer Electronics Show (CES) 2012, maşina de spălat rufe Samsung WF457 a fost în sfârşit lansată pe piaţă. Este prima maşină de spălat Samsung cu conexiune wireless la internet, prin funcţia Smart Control comunicând utilizatorului stadiul ciclului de spălare şi putând fi programată sau comandată de pe telefonul mobil. Au mai existat în trecut maşini de spălat cu mufă pentru stick USB, pentru upgrade de software, dar acest model împinge lucrurile puţin mai departe în domeniul electrocasnicelor inteligente.

Este o maşină de spălat de mare capacitate care face nu numai spălarea dar şi uscarea rufelor. Capacitatea tamburului este de peste 127 de litri, respectiv aproximativ 20 de kilograme de rufe, ceea ce o situează în zona celor mai încăpătoare maşini de spălat de uz casnic.

Programarea ciclurilor de spălare se poate prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone sau prin interfaţa grafică proprie a maşinii de spălat, care dispune de un uriaş ecran tactil cu diagonala de peste 20 cm (8 inchi). La primele teste maşina se cam încurca în situaţia în care primea comenzi în ambele moduri, dar presupun că până la lansarea pe piaţă a versiunii finale aceste probleme s-au rezolvat.

Lista de funcţii din dotarea maşinii de spălat WiFi Samsung WF457 este destul de lungă şi majoritatea sunt prezentate la superlativ, ceea ce-i normal când vorbim de comunicatul de presă al companiei:

  • Power Foam injectează aer în amestecul apă-detergent pentru a crea spumă care, ni se spune, ar penetra mai bine ţesăturile.
  • Cicluri cu aburi pentru o mai bună îndepărtare a petelor, reducerea sifonării şi reîmprospătarea materialelor.
  • Tehnologia de reducere a vibraţiilor permite amplasarea maşinii chiar şi lângă dormitor, chiar dacă programul de stoarcere rulează la 1300 de rotaţii pe minut.
  • Tamburul este fabricat din inox, ceea ce este un plus într-o lume în care majoritatea lor sunt fabricate din plastic. Despre cuvă nu se spune nimic, deci nu cred că greşim dacă presupunem că este tot de plastic.

Maşina de spălat Samsung WF457 poate fi completată cu urcătorul de rufe DV457, ambele având aceleaşi dimensiuni şi design, făcând o pereche perfectă. Totuşi mi se pare un mare minus faptul că inginerii de la Samsung nu au reuşit să integreze în cea mai avansată maşină de spălat din gama companiei şi funcţia de uscare a hainelor spălate.

Poate în occident există loc suficient, dar într-un apartament de bloc din România de cele mai multe ori este imposibil ca lângă o maşină de spălat voluminoasă să se găsească spaţiu pentru un uscător de rufe la fel de mare. Este adevărat că la noi uscătoarele de rufe nu sunt foarte populare, dar pentru cine are nevoie de unul ar fi fost mai practic şi mai comod să nu trebuiască să mute rufele din maşina de spălat în cea de uscat.

Există şi pe piaţa românească o serie de maşini de spălat care nu numai spală rufele, dar le şi usucă. La ora actuală la eMag găsim cea mai bogată ofertă de maşini de spălat rufe cu uscător.

Consumul de apă al noii maşini de spălat este redus, la fel şi consumul energetic. Este de altfel prima maşină de spălat compatibilă cu tehnologia Smart Grid, a cărei dezvoltare se află în stadiu incipient. Smart Grid permite comunicarea permanentă între aparatura electrocasnică şi reţeaua de electricitate, permiţând executarea unor sarcini la orele la care încărcarea reţelei este minimă şi preţul curentului este cel mai scăzut. Va mai dura nişte ani buni până să beneficiem şi noi de Smart Grid, dar şi fără acesta maşina de spălat Samsung WF457 pare o alegere interesantă mai ales pentru gospodării mari sau afaceri mici, ca de exemplu pensiunile agroturistice.

Sursa: comunicat de presă

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress