Duş portabil, de buzunar, pentru camping

dus portabil

În timpul unor drumeţii lungi sau câteva zile de camping în aer liber una dintre cele mai neplăcute aspecte este murdăria şi transpiraţia care ajunge să ne afecteze. Acestea pot fi înlăturate prin spălare arhaică, la sticlă, găleată ori direct la râu sau, mai confortabil, se poate face un duş chiar şi în mijlocul naturii. Mai ales când cele necesare sunt atât de compacte şi uşoare încât încap în buzunar.

Sea to Summit este o companie specializată pe echipamente pentru activităţi outdoor, mereu în căutarea unor inovaţii menite să reducă volumul şi greutatea accesoriilor, extinzând totodată funcţionalitatea lor. Astăzi ne oprim asupra unui duş portabil care în poziţie de transport este atât de mic încât poate fi ţinut în buzunar.

dus portabil

Piesa principală constă într-un săculeţ de pânză neagră, impermeabilă, având rolul de rezervor de apă cu capacitatea de 10 litri. În partea superioară dispune de două inele de suspensie Delrin D şi o coardă cu lungimea de 6 metri pentru suspendarea de o creangă, stâncă, ceva, iar în cea inferioară se află duza reglabilă de tip pară de duş, de la care prin simpla rotire se activează şi se reglează jetul de apă. În funcţie de intensitatea dorită a jetului, aceasta ajunge pentru un timp de până la 7-9 minute de utilizare continuă. Dacă doriţi să faceţi un duş rece, reconfortant, îl puteţi utiliza imediat după ce a fost umplut cu apă. Pentru un duş cald trebuie umplut din timp şi lăsat să stea la soare.

dus portabil

În poziţie de transport duşul portabil se depozitează într-un toc impermeabil cu dimensiunile de 7,5×15 centimetri, iar greutatea întregului echipament este de numai 120 de grame. Impermeabilitatea tocului are dublu rol. Pe de o parte nu ne udăm bagajele dacă împachetăm duşul imediat după utilizare, când nu avem timp să-l lăsam să se usuce. Pe de altă parte dacă am lăsat sacul cu apă lângă cort, în copac la încălzit în timp ce facem o excursie în împrejurimi, putem utiliza tocul impermeabil pentru protejarea altor obiecte sensibile, cum ar fi un telefon mobil, acte sau hărţi de hârtie etc.

Poate fi cumpărat de pe amazon.com, dar recomand şi vizitarea siteului producătorului, Sea to Summit, unde mai găsiţi şi alte echipamente interesante pentru camping şi nu numai.

Un duş de buzunar similar în România se găseşte la magazinul online smuff.ro.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Duş portabil, de buzunar, pentru camping”

  1. […] de asigurare a igienei personale. Rapid, economic, aplicabil chiar şi în excursii datorită duşurilor portabile. Cum însă economia este cuvântul de ordine în toate domeniile, nici acesta n-a scăpat […]

Răspunde

Powered by WordPress