Rolly Brush, periuţa de dinţi masticabilă

Rolly Brush

Creaţia unei firme italiene în urmă cu peste 5 ani, aşa-zisa perie de dinţi constă de fapt dintr-o mică biluţă de cauciuc, cu un număr de 276 de cili tot din cauciuc. Producătorul susţine că prin masticarea acesteia şi împingerea ei cu limba în toate cotloanele gurii se obţine un efect de curăţare a danturii şi a limbii similar utilizării unei periuţe de dinţi, fără a fi nevoie de apă şi pastă de dinţi. Cauciucul are în compoziţie xilitol şi fluor plus substanţe mentolate pentru a oferi o respiraţie proaspătă.

Deci adio perie şi pastă de dinţi, de acum încolo Rolly Brush le înlocuieşte pe toate. Cel puţin aşa susţine producătorul încercând să ne convingă că a reinventat roata şi că ar trebui să-i cumpărăm minunăţia însoţită de „recomandarea medicilor stomatologi”, cum stă bine oricărui produs (de obicei mediocru) din domeniu. Produsele bune se vând pe sine, nu se ascund în spatele „recomandărilor”.

Nu contest că în anumite condiţii dificile, ocazionale, această bilă de cauciuc nu ar fi mai bună decât lipsa totală a igienei dentare. Dar ca om care gândeşte logic, nu pot înghiţi nici găluşca potrivit căreia ar trebui să renunţ la pasta şi periuţa de dinţi. Iar pentru situaţii ocazionale este mult mai ieftin şi mai la îndemână soluţia tradiţională: un măr după masă. Nu vreau să mă întind prea mult cu explicaţii probabil inutile majorităţii cititorilor, aşa că mă limitez la o analogie simplă: faptul că avem acasă o perie de noroi nu ne scapă de nevoia de a utiliza o maşină de spălat haine şi detergentul aferent.

Rolly Brush

Nu ar trebui neglijat nici şi aspectul ecologic: Rolly Brush propune înlocuirea unei periuţe de dinţi nu tocmai biodegradabile şi pe care o schimbăm la fiecare câteva săptămâni sau luni, cu una tot sintetică, dar care se aruncă după fiecare utilizare! Genial!

Pe siteul produsului lipsesc orice fel de informaţii. În colţul din sus pâlpâie mare butonul „buy now”, iar mai jos avem un clip de promovare despre care nu cred că exagerez dacă spun că este retardat. Fără date de contact, fără o minimă prezentare a firmei sau a studiilor care demonstrează eficienţa produsului, nimic. Nu cunosc legislaţia europeană referitoare la comerţ, dar dacă ar fi să o judecăm după legea românească, siteul în cauză nu respectă nici cerinţele minime obligatorii privind informarea corectă şi completă a consumatorilor.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress