Aer condiţionat de buzunar: sprayuri răcoritoare

spray racoritor

Cea mai comodă modalitate de a face faţă caniculei este folosirea sistemelor de aer condiţionat. Dar metoda este aplicabilă doar celor care îşi desfăşoară activitatea într-o încăpere, cei cu activitate de teren sau nevoiţi să facă deplasări din diverse motive rămân expuşi capriciilor verii. O soluţie pentru aceştia o vine sub forma sprayurilor răcoritoare Magicool.

Aparent este vorba despre un spray ca oricare altul, dar conţinutul acestuia este format din substanţe puternic volatile, care pulverizate pe piele sau pe haine se evaporă rapid, lăsând în urmă o puternică senzaţie de răcoare. Efectul este de scurtă durată, dar foarte intens, diferenţa de temperatură putând atinge şi -40 de grade Celsius faţă de temperatura ambientală. Chiar dacă nu creează o răcoare constantă şi de lungă durată ca aparatul de climatizare din birou, pentru cineva nevoit să petreacă ore în şir afară în căldură oferă un mult dorit moment de relaxare.

Poate fi util atât celor cu muncă de teren, cât şi bătrânilor, gravidelor, bolnavilor sau altor categorii care au nevoie de mobilitate dar înfruntă cu greu căldurile caniculare. Substanţele folosite (cel mai adesea etanol) nu dăunează sănătăţii, dar sunt inflamabile, prin urmare este recomandată evitarea utilizării lor în preajma focului deschis. Aviz valabil în special fumătorilor, iar restricţia se aplică de altfel majorităţii sprayurilor aflate pe piaţă, indiferent de destinaţia lor.

spray racoritor

Există o mulţime de versiuni, diferite atât prin capacitatea recipientului, cât şi prin parfumul lor sau lipsa acestuia pentru versiunile inodore:

O alternativă mult mai ieftină pentru răcorire pe timp de vară o reprezintă sticluţele cu pulverizator, umplute cu apă. Pulverizată fin pe faţă sau pe haine apa are acelaşi efect răcoritor ca şi sprayurile Magicool dar bineînţeles la o intensitate semnificativ mai mică. Este însă la îndemână şi ieftină.

Vizitaţi siteul producătorului pentru mai multe informaţii despre sprayurile răcoritoare Magicool.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress