Jetovator, zbor deasupra apei

zbor deasupra apei

Zilele trecute vorbeam despre ambarcaţiunea telecomandată care permite practicarea schiului nautic de unul singur, fără a depinde de ajutor suplimentar. Astăzi prezentăm o altă noutate ingenioasă care completează gama distracţiilor acvatice cu una extrem de spectaculoasă: levitaţia deasupra apei. Partea cea mai interesantă a invenţiei constă în faptul că acest echipament are doar rol de accesoriu suplimentar pentru un skijet, extinzând posibilităţile acesteia prin redirecţionarea jetului puternic de apă generat de grupul său propulsor.

Dispozitivul ca aspect seamănă cu cel al unei motociclete uşoare de curse, având sub scaunul pilotului o duză cu un jet puternic de apă, orientat în jos pentru sustentaţie şi două jeturi mai mici în zona ghidonului, pentru manevrabilitate. Acest ansamblu este legat de un furtun lung de peste 12 metri, cu diametrul de 10 cm, care se cuplează printr-un adaptor la duza de ieşire a jetului de apă de la grupul propulsor al unui skijet standard. Cuplarea/decuplarea aparatului se face simplu şi rapid, astfel încât se poate reveni oricând la utilizarea normală a skijet-ului.

Pentru folosirea unui Jetovator este nevoie de două persoane, una care conduce skijet-ul şi una care foloseşte Jetovator-ul. Poate sună complicat, dar în realitate este simplu, cel de pe skijet trebuind doar să menţină acceleraţia la aproximativ 80% până când persoana de pe Jetovator doreşte să aterizeze. Există şi un dispozitiv pentru telecomanda jetski-ului, pentru a permite utilizarea unui Jetovator singur, fără ajutorul altei persoane, dar această dotare suplimentară opţională va fi disponibilă doar după ce se vor termina toate testele de siguranţă.

În staţiunile turistice cu jetski-uri de închiriat, Jetovator poate lărgi gama distracţiilor oferite turiştilor. Este necesar doar ca la conducerea jetski-ului să avem o persoană experimentată, care să adapteze acceleraţia la nivelul de îndemânare al celui de pe Jetovator, respectiv să îl coboare dacă acesta se aproprie periculos de mult de alte ambarcaţiuni sau obiecte din apă.

Utilizarea unui Jetovator este mai simplă decât poate părea la prima vedere. Platforma este foarte stabilă, ceea ce ne permite păstrarea echilibrului deasupra jetului principal, iar manevrarea ei prin jeturile directive este atât de intuitivă încât totul vine de la sine. Practic nimeni n-are nevoie de mai mult de o oră pentru a-l stăpâni perfect.

Jetovator se poate deplasa pe plan orizontal împreună cu skijet-ul cu viteză constantă de până la 40 km/h, pe distanţe oricât de lungi. Ca înălţime maximă, modelul de serie este limitat la 8 metri. Poate de asemenea fi folosit şi pentru scurte incursiuni sub nivelul apei. Utilizatorii avansaţi pot executa şi diverse acrobaţii, dar recomandabil într-un loc sigur, departe de alte ambarcaţiuni sau diverse obstacole. În cazul căderii de pe dispozitiv, acesta va pluti la suprafaţa apei până la revenirea noastră.

Deşi folosirea unui Jetovator este foarte sigură, pentru limitarea oricărei posibilităţi de accidentare se recomandă folosirea unei căşti de protecţie pentru sporturile nautice şi a unei veste de salvare.

Pentru mai multe informaţii, galerie foto, video sau chiar cumpărarea jucăriei vizitaţi siteul producătorului, jetovator.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress