Avantajele maşinilor de spălat vase compacte

masina spalat vase compacta raft bucatarie

Utilitatea maşinilor de spălat vase este de netăgăduit pentru cei mai mulţi dintre noi. Iar dacă ca şi preţ sunt accesibile, dimensiunile lor pot fi un impediment serios pentru cei cu bucătării mici, specifice blocurilor comuniste. Din acest punct de vedere maşinile de spălat vase compacte, de mici dimensiuni, sunt parcă gândite pentru România. Sau cel puţin ele se potrivesc perfect pentru piaţa noastră, locuinţele şi în special bucătăriile cu suprafeţe mici obligându-ne de multe ori să alegem aparate electrocasnice compacte sau chiar să renunţăm la unele.

Avantajele maşinilor de spălat vase compacte în contextul suprafeţei de locuit restrânse sunt următoarele:

  • ocupă un spaţiu redus, putând fi puse pe un raft mai solid, pe sau sub masa ori blatul de bucătărie, aproape oriunde este puţin loc şi nu incomodează
  • îşi găsesc locul chiar şi sub chiuvetă, unde de regulă este un spaţiu mai puţin folosit şi mai ales avem la îndemână racordurile necesare pentru apă şi canalizare
  • pot fi încorporate în mobilierul de bucătărie sau lăsate libere, după preferinţe şi posibilităţi. Există modele încorporabile şi semiîncorporabile, dar la fel de bine oricare alt model poate fi plasat într-un dulap.
  • dacă nu avem la dispoziţie un spaţiu anume pentru maşina de spălat vase compactă în bucătăria noastră, o putem ţine în alte încăperi şi o aducem în bucătărie doar când avem nevoie de ea.
  • racordul simplu la ţeava bateriei de la chiuvetă şi evacuarea tot în chiuvetă ne scutesc de nevoia de a aduce modificări instalaţiei de apă şi fac posibilă mutarea rapidă ori de câte ori este nevoie.
  • dimensiunile compacte (în jurul a 50 de centimetri pe fiecare latură) şi greutatea destul de redusă, de aproximativ 20 kg, îi conferă o mobilitate incomparabilă cu cea a maşinilor de spălat vase mari.
  • datorită dimensiunilor mici şi a consumului redus de electricitate (între 5-700 Waţi) sunt potrivite şi pentru dotarea rulotelor.

montarea masinii de spalat vase compacta

Capacitatea maşinilor de spălat vase compacte este în general de 6 seturi, cu unele excepţii care pot fi de 4-8 seturi. Capacitatea mai mică a acestora comparativ cu cea de până la 15 seturi ale maşinilor mari nu neapărat este un dezavantaj ci de multe ori din contră. Depinde de mărimea familiei noastre şi de obiceiurile de consum.

Un set complet este compus din trei tipuri de farfurii, două pahare căni sau ceşti plus tacâmurile, o lingură, o furculiţă, un cuţit şi o linguriţă de desert. Vasele de gătit, oale cratiţe şi tigăi pot fi şi ele spălate ori în combinaţie cu farfuriile, ori separat într-un alt ciclu de spălare, depinde câte sunt şi cum se potrivesc. Important este faptul că deşi maşina este compactă, vasele (nu foarte mari) îşi găsesc locul în interiorul ei aproape la fel de bine ca într-o maşină mare. Putem presupune că o familie care foloseşte puţine farfurii, nu găteşte în vase prea mari.

O maşină de spălat vase compactă acoperă necesarul zilnic pentru o familie de unu până la trei persoane şi face faţă chiar şi unei cine de 6 persoane. Având o capacitate mai mică nu suntem nevoiţi să aşteptăm prea mult pentru a umple maşina de spălat vase. Asta ne permite să le spălăm mai des, evitând ca ele să mucegăiască în maşină până le vine rândul la spălat. Totodată nici nu este nevoie să dispunem de 15-16 seturi de vase pentru a avea ce folosi până la următoarea spălare.

Este adevărat că maşinile de spălat vase normale au de regulă funcţia de încărcare la jumătate, caz în care capacitatea lor va fi similară cu cea a unei maşini mici, compacte. Dar nu şi eficienţa lor. O maşină de spălat vase funcţionând la jumătate din capacitate nu este la fel de economică ca o maşină de spălat vase compactă încărcată complet.

Acestea ar fi principalele avantaje ale unei maşini de spălat vase compacte, dacă stilul de viaţă avut nu obligă la alegerea uneia de mare capacitate. Fiecare va trebui să decidă pentru el care format de maşină i se potriveşte cel mai bine în funcţie de nevoile proprii. Oferta magazinelor de electrocasnice de la noi deşi nu-i foarte bogată, este destul de diversificată pentru a avea de unde alege. Cele mai variate oferte de maşini de spălat compacte se pot vedea la eMag (maşini normale şi încorporabile) şi ElectroFun (normale).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress