Aspirator pentru curăţat geamuri, oglinzi, faianţă

Curăţarea geamurilor, a oglinzilor şi a suprafeţelor lucioase în general este din totdeauna o activitate obositoare şi fiecare gospodină are propriile secrete pentru obţinerea rezultatelor perfecte. Chiar dacă industria a dezvoltat o gamă largă de lichide pentru spălarea geamurilor, dobândirea transparenţei impecabile presupune o muncă obositoare de frecare cu ziare, şerveţele de bucătărie, materiale textile speciale, în funcţie de fiecare ce soluţie i se pare mai practică.

Lucrurile iau o turnură plăcută odată cu lansarea de către compania Kärcher a miniaspiratorului pentru curăţat geamuri Kärcher WV 50. Deşi la prima vedere poate pare a fi un dispozitiv banal, odată ce-l încercaţi nu veţi mai concepe să spălaţi un geam fără el. Stau mărturie în acest sens sutele de mărturii ale gospodinelor din întreaga lume în discuţiile de pe forumuri sau cele peste 2000 de comentarii ale cumpărătorilor de pe siteul Amazon. Se întâmplă rar ca un produs să beneficieze de aprecieri atât de favorabile. Aceasta este şi motivul pentru care în cei peste patru ani de la lansarea pe piaţă acest mic aspirator se menţine în topul celor mai bine vândute electrocasnice de pe Amazon.

Pentru performanţe maxime geamurile se vor spăla în mod tradiţional, cu apă şi detergent de geamuri nespumant. Se poate utiliza în acest scop sticla de pulverizare cu ştergător de material textil cu microfibre, din dotarea aparatului. După dizolvarea integrală a mizeriei de pe geamuri, se va folosi aspiratorul Karcher pentru a înlătura de pe sticlă apa murdară. Suprafaţa geamului va fi ştearsă de lamela de cauciuc a aspiratorului cu mişcări liniare, de sus în jos. Dacă spaţiul nu o permite, se pot folosi şi mişcări orizontale, cu atenţie însă pentru a se observa când se umple rezervorul de apă murdară. Rezultatul va fi un geam perfect curat, fără urme, totul obţinându-se rapid şi fără efort. Nu degeaba multe gospodine susţin că acest aparat este cel mai util dintre toate electrocasnicele mici din gospodărie.

Aspiratorul pentru curăţat geamuri poate fi utilizat cu acelaşi succes şi pentru spălarea oglinzilor, curăţarea cafelei răsturnate pe măsuţă, ştergerea condensului de pe geamuri, ştergerea stropilor de apă de pe gresie şi faianţă, curăţarea pereţilor cabinei de duş şi multe altele. Fiind alimentată din acumulator, aparatul este portabil şi extrem de comod de folosit inclusiv în afara locuinţei, de exemplu la spălarea maşinii.

Principalele caracteristici tehnice ale aparatului:

 • lăţime de lucru cu lamelă standard: 280 mm
 • lăţime de lucru cu lamelă pentru spaţii înguste: 170 mm
 • durată de funcţionare continuă: 20-25 minute
 • suprafaţă acoperită cu o încărcare a bateriei: 25-30 mp
 • acumulator litiu-ion 3,6V
 • timp pentru încărcarea completă: 2 ore
 • volum rezervor apă uzată: 100 ml
 • greutate aparat: 700 grame
 • braţ telescopic de până la 1,9 m, pentru ferestre aflate la înălţime

Aspiratorul de spălat geamuri Kärcher WV 50 în România poate fi cumpărat online cu următoarele accesorii:

Lista completă a magazinelor distribuitorilor din România poate fi consultată pe pagina Kaercher România.

Mai recent, cum se întâmplă întotdeauna în cazul produselor de succes, au apărut pe piaţă şi imitaţiile chinezeşti nu mult mai ieftine, dar semnificativ mai slabe constructiv. Eu aş alege originalul Karcher nu doar pentru calitatea recunoscută a produselor, ci din încă două motive cel puţin la fel de importante:

 1. Accesoriile disponibile. Pentru Karcher sunt disponibile o serie de accesorii care extind utilitatea aspiratorului, ca de exemplu braţul de extensie pentru lucrul la înălţime, capul de spălare pentru suprafeţe înguste ş.a.
 2. Consumabile şi piese de schimb. Lavetele de microfibră vor trebui schimbate din când în când. Lamelele de cauciuc rezistă mai mult, dar la un moment dat şi ele vor trebui schimbate datorită uzurii. Pentru aspiratorul Karcher toate aceste piese de schimb se găsesc în comerţ, la fel şi detergenţi speciali, în timp ce pentru copiile chinezeşti nu se găsesc, trebuind cumpărat alt aparat cu totul.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să consultaţi manualul de utilizare al aspiratorului de spălat geamuri Kärcher WV 50, versiunea în limba română, format pdf.

Facebooktwitter
Powered by WordPress