Ghid electrocasnice

Fotografii 3D, tipărite cu imprimante 3D

Imprimantele 3D nu mai reprezintă o noutate, dar sunt încă o raritate, chiar dacă au fost deja lansate şi câteva modele de serie. Ca de obicei la apariţia unor noi tehnologii, utilitatea acestor imprimante este încă pusă sub semnul întrebării de către unii. Cu toate acestea, tipărirea unor obiecte tridimensionale începe să aibă şi aplicaţii practice mai mult decât interesante, ca de exemplu realizarea unor fotografii 3D.

Procesul constă în trei paşi:

Figurinele sunt tipărite din material plastic şi clientul poate alege între trei mărimi:

Preţurile încep de la echivalentul a aproximativ 185 euro şi cresc odată cu mărimea figurinei şi cu numărul de persoane din „fotografie”. Se oferă o reducere începând cu a treia persoană dintr-o fotografie de grup.

Deocamdată singurul studio care oferă aceste servicii este cel aflat în Tokio, iar rezervările sunt făcute pe câteva luni înainte. Având însă în vedere succesul de care se bucură noul serviciu, ne putem aştepta la o extindere în viitorul apropriat.

La fel de previzibil este că serviciile de fotografiere 3D se vor dezvolta semnificativ din punct de vedere tehnologic în anii care urmează. Dacă acum o scanare completă a unei persoane poate dura până la 15 minute, în timp acest interval se va reduce la câteva secunde sau chiar mai puţin. Să nu uităm că la inventarea fotografiei expunerea dura nu mai puţin de 8 ore.

Odată cu perfecţionarea acestei noi tehnologii, n-ar fi exclus să renască celebrele cabine foto automatizate, de data aceasta pentru fotografii tridimensionale. La noi n-au mai reuşit să pătrundă, dar în occident erau foarte populare.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi Omote 3D.