Ghid electrocasnice

Combine frigorifice compartimentate, cu 5 sau 6 uşi

Frigiderele şi combinele frigorifice aveau cândva o singură uşă. Apoi, odată cu creşterea capacităţii lor, compartimentele de refrigerare şi de congelare au început să fie complet separate, fiecare cu uşa proprie. Însă odată cu creşterea volumului şi a complexităţii acestei categorii de electrocasnice, au început să apară modele cu 5 sau chiar 6 uşi, cu compartimente separate pentru alimente, fructe, carne, băuturi sau vin. Combine de acest tip sunt oferite de către Toshiba, LG, Panasonic, Hitachi şi Samsung.

Combinele frigorifice astfel compartimentate pot fi mult mai practice, dar bineînţeles sunt şi mai scumpe decât cele clasice. Totuşi cât de practice sunt depinde de stilul fiecăruia, deoarece organizarea produselor într-un spaţiu multicompartimentat poate fi mai dificilă decât într-un spaţiu mai mare, cu rafturi reglabile după nevoi. Mai pe scurt spus, la aceeaşi capacitate de 400 de litri, într-o combină frigorifică formată din două compartimente este posibil să încapă o cantitate mai mare de alimente decât într-o combină cu 5-6 compartimente.

Probabil din acest motiv, al dificultăţii organizării alimentelor într-un spaţiu prea fragmentat, combinele frigorifice cu 5-6 compartimente nu sunt deloc populare în occident. Au însă un mare succes în Rusia şi Asia. Mă întreb dacă motivul succesului de care se bucură în acele zone nu cumva ţine de posibilitatea ca numărul mare de uşi, sertare şi sertăraşe să fie perceput ca un status simbol. Aspect la care contribuie bineînţeles şi preţul aparatelor…

Combina frigorifică cu 5 uşi Toshiba GRL40RXT

Capacitate:

Performanţe:

Dimensiuni:

Alte caracteristici tehnice:

Combina frigorifică cu 6 uşi Toshiba GR­D62FR

Capacitate:

Performanţe:

Dimensiuni:

Alte caracteristici tehnice:

Combina frigorifică cu 6 uşi Panasonic NR-F555TX-N8

Capacitate:

Performanţe:

Dimensiuni:

Alte caracteristici tehnice:

Combina frigorifică cu 6 uşi Samsung RN405BRKASL

Capacitate:

Performanţe:

Dimensiuni:

Alte caracteristici tehnice:


Alte modele de combine frigorifice compartimentate sunt:

Dacă aveţi intenţia de a cumpăra o combină frigorifică şi sunteţi în căutarea modelului potrivit, vă recomandăm să parcurgeţi ghidul de alegere a unui frigider sau a unei combine frigorifice.