Daewoo Mini, maşina de spălat rufe de perete

masina de spalat rufe compacta, de perete

Există o varietate relativ mare de maşini de spălat rufe mici şi compacte, pentru a încăpea în spaţii reduse, ca de exemplu sub chiuveta din baie. Însă Daewoo Mini este o maşină de spălat care duce economia de spaţiu pe noi culmi: este atât de micuţă şi uşoară încât poate fi agăţată pe perete. Este, cred, prima maşină de spălat rufe de acest fel din lume. Şi nu este doar o ciudăţenie tehnică, ci un aparat electrocasnic cât se poate de util pentru anumite nişe de consumatori.

Evident utilitatea cea mai mare o are pentru cei care nu au loc de o maşină de spălat normală, nici măcar de una compactă. Iar România este plină de cămine, garsoniere şi chiar apartamente atât de mici şi înghesuite încât cumpărarea unei maşini de spălat rufe nici nu poate intra în discuţie decât eventual cu sacrificarea unui spaţiu extrem de preţios. Agăţată pe perete, Daewoo Mini nu ocupă deloc spaţiu la nivelul solului, iar pe perete i se poate găsi mai uşor loc. De exemplu deasupra wc-ului sau a căzii de baie.

Mamele cu bebeluşi şi copii mici pot fi şi ele printre beneficiarii acestui aparat. În primii ani de viaţă copii pot murdări în timp record articolele vestimentare. Însă acestea sunt micuţe şi uşoare, cu greu se adună de o încărcătură pentru maşina de spălat rufe normală. În noul Daewoo Mini oricând pot fi puse o mână de hăinuţe şi le spală în numai 30 de minute.

O a treia categorie de utilizatori care pot beneficia de pe urma unei maşini de spălat montate pe perete sunt cei cu probleme ale spatelui. Poate părea o glumă, dar numai pentru cine n-a suferit niciodată de hernie de disc sau alte asemenea. Maşinile de spălat rufe tradiţionale necesită toate aplecarea pentru a putea fi încărcate sau descărcate. Daewoo Mini se poate monta la înălţimea optimă pentru a fi folosită fără a fi nevoie să ne aplecăm.

Apoi să nu-i uităm pe bătrâni, pe cei care stau singuri, pe utilizatorii de rulote şi cine ştie câte alte categorii care pot beneficia de o maşină de spălat rufe care ocupă doar a şasea parte din volumul unei maşini normale. Capacitatea mică este un avantaj şi când avem de-a face cu haine care se pot spăla numai cu unele de acelaşi fel, pentru că colorează.

Capacitatea maşinii de spălat rufe Daewoo Mini este de 3 kg. Greutatea totală a aparatului este de 16,5 kg, iar dimensiunile sunt: lăţime 55 cm, adâncime 29,2 cm şi înălţime 60 cm.

Există două variante, una normală, în diverse culori, având codul de produs Daewoo Mini DWD-M300WA şi una premium, de inox, cod Daewoo Mini DWD-M301WP.

Programele principale ale maşinii sunt (disponibile în diferite combinaţii):

  • Normal
  • Delicat – pentru lenjerie de damă, articole croşetate, articole de îmbrăcăminte din lână
  • Baby Care – spală hăinuţele bebeluşului la 80°C, pentru dezinfecţia lor
  • Night Time – spălare silenţioasă, pe timp de noapte
  • Cold Wash – program special de spălare la temperatură scăzută, reduce consumul energetic cu 50%
  • Spin – stoarcere, la viteza de 720 rotaţii/minut. Umezeală reziduală: 65%

Alte caracteristici:

  • motor direct drive silenţios, fără perii, montat pe 4 straturi antivibraţii
  • locaş separat pentru detergent şi pentru balsam, pentru a preveni supradozarea sau amestecarea lor
  • tambur de inox cu un profil special pentru a preveni deteriorarea ţesăturilor
  • hublou transparent
  • funcţie Child Lock, dezactivează comenzile şi blochează uşa pentru a nu fi accesibile copiilor
  • clasa de eficienţă energetică este A++
  • temperaturi de spălare: rece/40°C/60°C/80°C
  • clasa de eficienţă la spălare este A, iar la stoarcere C
  • consum energetic la un ciclu de spălare: 0,5 kWh
  • consum de apă la un ciclu de spălare: 40,5 litri

Fixarea maşinii de spălat pe perete se face în patru puncte, eliminându-se total vibraţiile maşinii ca şi sursă de zgomot. Nivelul maxim de zgomot generat este de 56,6 dB(A) în timpul spălării şi 68 db(A) la stoarcere. Comparativ, nivelul unei conversaţii normale este de 60 dB.

Evident peretele pe care se va fixa această maşină de spălat rufe trebuie să îndeplinească minime standarde de rezistenţă. Adică să fie vorba despre un perete de beton armat, cărămidă arsă plină sau cu goluri (cărămidă eficientă). În fiecare caz se vor folosi dibluri corespunzătoare materialului de construcţie. Nu se poate monta pe pereţi din materiale moi, cum ar fi: BCA, cărămidă crudă, pereţi de ghips-carton.

Singura problemă a maşinii de spălat rufe Daewoo Mini este că, deşi un aparat foarte practic, el nu se găseşte în magazinele româneşti. În general produsele electrocasnice ale mărcii Daewoo au o prezenţă slabă la noi, după ce cu ani în urmă au dominat piaţa. Probabil mulţi ne amintim de maşinile de spălat rufe cu bule de aer de la Daewoo, maşini deosebit de bune, multe funcţionând perfect şi astăzi.

Citiţi aici despre cele mai mici maşini de spălat rufe disponibile în România.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 comentarii to “Daewoo Mini, maşina de spălat rufe de perete”

  1. Cornel NN spune:

    De unde se poate cumpara si cat costa?

  2. Antal spune:

    Maşina de spălat rufe Daewoo Mini este prezentată şi pe siteul Daewoo România, motiv pentru care i-am contactat online legat de întrebarea dvs. Cum în două săptămâni nu am primit nici un răspuns, am sunat la numărul de pe site. Cu mai mult succes.

    Daewoo Mini nu este comercializată în România şi probabil nici nu va fi. Însă poate fi cumpărată din Germania, la un preţ de aproximativ 500 €. De exemplu de aici.

  3. Teodoru GHeorghe spune:

    masina de spalat rufe Daewoo mini are centrifuga ?

  4. Antal spune:

    Da, conform informaţiilor de pe siteul magazinului de la linkul anterior, are centrifugă cu viteza de până la 720 rotaţii/minut. Am completat articolul pentru a include şi acest aspect.

  5. Antal spune:

    Observ că la magazinul german menţionat anterior preţul maşinii de spălat Daewoo Mini a scăzut la 329 €. În România din păcate încă nu se comercializează.

Răspunde

Powered by WordPress