Stil şi rafinament: uşile de siguranţă pot fi şi frumoase

Usi de siguranta metalice elegante

Uşa de la intrare este de multe ori calea de acces în locuinţă cea mai expusă agresiunii infractorilor, ceea ce este un motiv mai mult decât suficient pentru a lua în considerare montarea unei uşi de siguranţă. Acestea însă adesea atrag atenţia prin aspectul lor masiv, nu tocmai estetic. Dar lucrurile nu trebuie să stea neapărat astfel. De exemplu uşile de siguranţă Inotherm sunt uşor de remarcat datorită designului aparte, cu un stil individual. Asta la prima vedere, deoarece nici performanţele acestor uşi nu sunt mai prejos.

Fabricate în Slovenia, uşile Inotherm sunt uşi high end, proiectate astfel încât să ofere o mai bună izolare termică, fonică şi mai ales o protecţie împotriva intruşilor mai mare decât cele mai multe dintre uşile de siguranţă prezente în piaţă. Deşi foarte solide din punct de vedere constructiv, aceste uşi sunt în acelaşi timp şi foarte uşoare şi chiar frumoase ca estetică.

Cu o grosime de 85 mm, robusteţea zveltă a uşilor Inotherm este obţinută prin folosirea panourilor din tablă de aluminiu cu grosimea de 3 mm, panouri între care se află injectat spumă poliuretanică. Aceasta asigură atât o excelentă izolare termică şi fonică, cât şi o rezistenţă mecanică cu câteva ordine de mărime mai mare decât a elementelor componente, rezistenţă specifică panourilor de tip sandwitch. Mai mult decât atât, întăriturile realizate din oţel inoxidabil sunt concepute pentru a proteja uşa de perforare şi de tăiere, astfel încât chiar şi intruşii înarmaţi cu instrumente sofisticate nu vor fi capabil să o învingă prea uşor.

Folosirea spumei poliuretanice pentru izolarea termică şi fonică prezintă şi ea câteva avantaje comparativ cu vata minerală utilizată de regulă în uşile metalice. În primul rând avem un avantaj de ordin mecanic, spuma umplând toate spaţiile libere din interiorul uşii şi aderă perfect la suprafeţele metalice. Se realizează astfel o structură monolitică solidă, cu o rezistenţă foarte mare la solicitări mecanice.

Al doilea avantaj este de gradul ridicat al eficienţei izolaţiei termice, datorită faptului că aerul este închis în cavităţile spumei poliuretanice, spre deosebire de vata minerală, unde aerul poate circula liber printre fibrele materialului. Această calitate se menţine constantă în timp datorită rigidităţii spumei poliuretanice întărite, în timp ce vata minerală odată cu trecerea timpului se va tasa, ajungând să ocupe numai partea de jos a cavităţii interioare a uşii.

Ca fapt divers, dacă tabla de 3 mm grosime vi se pare subţire, verificaţi construcţia uşilor de siguranţă care se găsesc pe piaţa românească. Redau mai jos două citate de pe paginile unor comercianţi:

Usile metalice de înaltă siguranţă (…) Premium sunt confecţionate dintr-o structură de tablă dublă decapată cu grosime de 1 mm şi având zona zăvoarelor protejată suplimentar cu tablă de 2,5 mm grosime.

Foaie de uşă realizată din tablă dublu decapată de grosime 1 mm, rigidizată cu cinci nervuri metalice verticale din tablă de 0,8 mm grosime. Pentru izolare fonică şi termică foaia de uşă este umplută cu vată minerală.

Dacă aveţi o înclinaţie spre tehnologie sau obişnuiţi să vă pierdeţi frecvent cheile, uşile Inotherm pot fi dotate cu zăvor inteligent, controlabil integral de pe telefonul mobil, zăvor cu cod numeric sau cu scanner biometric pentru acces pe bază de amprentă.

Pentru detalii suplimentare, modele şi dimensiuni disponibile vizitaţi pagina producătorului, www.inotherm.fr sau răsfoiţi catalogul de mai jos:

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress