Balluga Smart Interactive Bed, cel mai confortabil pat din lume

Patul interactiv Balluga, cel mai confortabil din lume

Patul este de departe cel mai important obiect de mobilier din viaţa noastră. Chiar dacă conştientizăm rar acest lucru, realitatea este că în pat ne petrecem cel puţin o treime din viaţă. Şi mai mult decât atât, confortul pe care ni-l oferă (sau nu) este direct responsabil pentru starea de bine din celelalte două treimi ale timpului. Iată de ce este greu de înţeles cât de puţin beneficiază paturile noastre de pe urma evoluţiei tehnico-ştiinţifice. Dar lucrurile încep să se schimbe.

Balluga Smart Interactive Bed este primul pat inteligent, care se adaptează continuu pentru a asigura confortul utilizatorilor. Creaţia inovatorului britanic Joe Katan, acest pat este rezultatul a opt ani de muncă şi nenumărate teste practice, după multe nopţi nedormite în propriul său pat.

Structura de bază a saltelei patului este alcătuită dintr-o serie de module independente. Fiecare modul la rândul său este construit din mai multe mingi pneumatice din membrană elastică de 2 mm grosime, acoperite cu un strat de burete. Modulele sunt controlate individual, independent unele de altele, pentru asigurarea fermităţii dorite pentru diverse părţi ale corpului. Setările pot fi diferite pentru cele două persoane care pot folosi simultan patul.

Prin varierea computerizată a presiunii din diferite module, patul poate oferi şi un masaj terapeutic. Pentru aplicaţii medicale, caracteristicile patului pot fi supravegheate şi controlate şi de la distanţă.

Nu doar presiunea, ci şi temperatura patului este reglabilă. Spaţiul dintre bilele pneumatice permite circulaţia aerului, iar patul este dotat cu un sistem de climatizare care asigură încălzirea sau răcirea patului, în funcţie de setările alese. La fel ca şi presiunea, temperatura poate fi şi ea reglată independent pentru diverse părţi ale patului şi pentru fiecare din cei doi parteneri.

Salteaua mai dispune de un sistem de vibraţii, cu dublă utilizare. Aceasta poate asigura un vibro-masaj relaxant înainte de culcare, sau poate fi conectat la sistemul multimedia pentru a îmbogăţi experienţa oferită de acesta, ca de exemplu redarea vibraţiilor drumului în timpul unui joc de raliu jucat pe consolă.

Patul Balluga are conectivitate Bluetooth şi chiar un hotspot Wi-Fi. Un proiector video încorporat poate prelua wireless conţinutul de la diverse dispozitive multimedia şi proiecta imaginile pe tavan. În plus deasupra capului se află un suport extensibil pentru tabletă, telefon, e-reader sau alte dispozitive multimedia. Atât proiectorul cât şi suportul se opresc (şi se retrag) automat în momentul în care sesizează că ocupantul a adormit. Tot automatizat este şi accesul la spaţiile de depozitare încorporate în structura patului.

Printre măsurile de siguranţă activă încorporate în acest pat se numără un sistem de iluminare ambientală şi de siguranţă cu senzori proprii, un detector de fum şi o alarmă de incendiu. Este de aşteptat ca pe viitor, odată cu dezvoltarea senzorilor din domeniul medical, gama acestora să fie extinsă prin monitorizarea unor parametri biologici ai ocupanţilor patului.

Deoarece controlul patului se realizează prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone, setările pot fi salvate şi apoi folosite oricând şi oriunde în deplasările noastre vom avea ocazia să dormim pe un alt pat de acelaşi fel. Practic oriunde ne vom afla, vom putea dormi în exact aceleaşi condiţii ca şi acasă, dacă la destinaţie ne aşteaptă un pat similar. Din acest punct de vedere Balluga este una dintre cele mai fericite simbioze între funcţionalitate şi tehnologie modernă. Utilitatea dotărilor tehnologice moderne este evidentă, lucru mai greu de spus despre diverse aparate electrocasnice în cazul cărora nu este prea clar cu ce ne ajută dotarea lor cu Bluetooth sau Wi-Fi.

Balluga Smart Interactive Bed a fost prezentat publicului pentru prima oară la începutul acestei luni în cadrul expoziţiei Gadget Show Live din Birmingham. Patul va fi disponibil în magazine începând cu luna noiembrie 2014. Va fi comercializat sub brandul de lux VeryFirstTo, cu o garanţie de 20 de ani, la un preţ de aproximativ 1000 de lire sterline. Este un preţ accesibil, mai ales dacă ne uităm la ce putem găsi de banii aceştia în magazinele de mobilier de la noi şi raportat la durata de viaţă a patului, de zeci de ani.

Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.balluga.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress