Blastmaster XL, echipament complet integrat pentru sonorizări evenimente

Am prezentat anul trecut ciudăţenia denumită Soundtank, mai degrabă o operă de artă şi o curiozitate tehnică decât un aparat cu adevărat util. În rândurile următoare vom arunca o privire asupra unui alt monstru sonor, Blastmaster XL. Deşi arată interesant, de data aceasta în prim plan se află utilitatea practică a aparatului şi mai puţin apariţia scenică. Este una dintre rarele ocazii când vedem un echipament adaptat din toate punctele de vedere pentru sonorizarea unor evenimente ample, în aer liber.

Majoritatea echipamentelor de sonorizare pentru evenimente constau dintr-un ansamblu de aparate şi boxe interconectate de zeci de metri de cablu. Operaţiunea de montare şi demontare a acestora, alegerea amplasamentului lor, protejarea de factorii de mediu şi de cei umani, asigurarea sursei de alimentare şi nenumărate alte probleme constituie o parte importantă a pregătirii unui eveniment de anvergură în aer liber.

Aici intervine principalul avantaj al proiectării Blastmaster XL, constând în construcţia sa unitară. Partea electronică, ansamblul de boxe de 2000 de waţi şi inclusiv sursa de alimentare a întregului sistem, toate acestea sunt integrate într-o construcţie monobloc, pe un saşiu de oţel şi care se deplasează pe patru roţi pneumatice cu diametrul de 25 de centimetri. Acumulatorul încorporat asigură alimentarea sistemului pentru până la 20 de ore la o putere de 50%, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru majoritatea aplicaţiilor posibile.

Sursa de semnal poate fi:

  • un telefon cu Bluetooth aflat la până la 10 metri distanţă
  • un mp3 player
  • microfon cu sau fără fir
  • CD-player integrat cu radioreceptor AM/FM
  • port USB
  • o mufă de intrare auxiliară standard de 3,5 mm pentru orice alte surse externe

Un egalizator audio cu patru canale permite un reglaj fin al sunetului redat.

Blastmaster XL poate fi controlat de la distanţă, printr-o telecomandă, iar dacă un singur aparat nu poate satisface necesarul pentru sonorizarea unui eveniment, mai multe asemenea dispozitive pot fi interconectate pentru a multiplica corespunzător puterea obţinută.

Printre dotările standard se mai numără: un suport îngropat pentru trei pahare, un deschizător de sticle, o antenă radio şi un suport pentru un steag. Dotările opţionale constau în:

  • creşterea fidelităţii sunetului
  • creşterea volumului audio
  • extinderea autonomiei bateriei de alimentare
  • alte opţiuni privind finisajele exterioare şi accesorii

Dimensiunile Blastmaster XL sunt de 122x73x66 cm, iar greutatea puţin sub 98,5 kg (fără bateria de alimentare). Preţul este în jurul a 4000 USD. Pentru mai multe detalii vizitaţi pagina producătorului, Mobile Fidelity Inc.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress