Ceainic cu menţinerea fierbinte a ceaiului

Iarna este anotimpul perfect pentru a bea un ceai fierbinte. Sau mai multe. Dacă suntem un mare consumator de ceai şi îl preparăm în ritmul consumului, câte o cană, pierdem destul de mult timp. Dacă preparăm o cantitate mai mare odată, singura problemă este menţinerea ceaiului la temperatura optimă pentru consum. Există o mulţime de modele de ceainice cu infuzor pentru prepararea ceaiului, însă cel prezentat în continuare asigură şi menţinerea acestuia fierbinte.

Cana de sticlă termorezistentă a ceainicului are capacitatea de un litru, fiind realizată prin suflare manuală. Dispune de o sită de inox pentru infuzie şi un capac tot din oţel inoxidabil. Capacul acoperă perfect cana atât cu infuzorul montat, cât şi cu el scos. Ceea ce scoate însă în evidenţă acest ceainic, în afară de eleganţa formelor, este suportul pe care se aşează.

Suportul cănii, tot din inox, oferă adăpost unei mici lumânări de tip pastilă. Flacăra acesteia este cea care păstrează ceaiul fierbinte, la temperatura perfectă pentru băut. Această soluţie ne scuteşte de limitările impuse de cablul de alimentare cu care ar fi venit o versiune electrică. În acelaşi timp însă manipularea lumânării necesită o minimă atenţie, pentru a evita răsturnarea ei de către copii mici sau animale de companie.

Lumânările tip pastilă au de regulă o durată de ardere în jurul a 4 ore, ceea ce asigură o autonomie cât se poate de convenabilă ceainicului. Nici preţul acestor lumânări nu este mare, cumpărate la pachet de 100 de bucăţi ele costând undeva pe la 10-15 bani bucata.

Ceainicul WMF SmarTea poate fi achiziţionat de pe Amazon Marea Britanie, aceasta fiind cea mai la îndemână variantă pentru români. Pe pagina produsului de pe Amazon SUA merită citite comentariile cumpărătorilor, comentarii favorabile chiar şi după mai mulţi ani de utilizare (fiind lansat pe piaţă în anul 2008).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Ceainic cu menţinerea fierbinte a ceaiului”

  1. Mitica spune:

    M-ai spart cu lumanarea ta :))

Răspunde

Powered by WordPress